compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 27-1 t/m 2-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen van Koningsbrugge: films, nieuws

 

Biografie van Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen van Koningsbrugge in Riphagen
Jeroen van Koningsbrugge in Riphagen
Jeroen van Koningsbrugge zat een jaar op de Toneelacademie in Maastricht. Vervolgens volgde hij een opleiding aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Zijn eerste rol was die van Harry Peeters in de ziekenhuisserie 'IC'.

Hij verscheen al snel als 'Dennis van de Ven' in diverse reclamespotjes voor Citroën. Met de echte Dennis van de Ven bedacht hij het sketchprogramma Nieuw Dier. Daarop volgde het satirisch televisieprogramma 'Draadstaal'.

Jeroen vergaarde echte bekendheid met zijn rol als één van de Lama's in het gelijknamige BNN televisieprogramma met improvisatiecabaret. Hij improviseerde er samen met mede-Lama's Tijl Beckand, Ruben Nicolai en Ruben van de Meer flink op los van 2004 tot 2008.

Andere televisieoptredens waren kleine rollen in 'Baantjer', 'Koppels', 'Sprint' en de rol van één van de captains in 'Ik hou van Holland'. In 2008 speelde hij de hoofdrol van Dexter in de film Links. Hij sprak eerder stemmen in voor o.m. Finding Nemo, Cars, Ratatouille en Bee Movie.

Trivia over Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen van Koningsbrugge is ook zanger in de rockband ZEUS. Dit beschouwt hij als zijn ware passie.

Van Koningsbrugge heeft samen met zijn vrouw Marie-Claire Witlox een zoon, Salomon Elvis.

Jeroen van Koningsbrugge In het nieuws

Poster van 'De Club van Lelijke Kinderen' (c) Independent Films Nederland 2018

Jeroen van Koningsbrugge in film Club van Lelijke Kinderen

Ook Jelka van Houten speelt in familiefilm

10-7-2018 De eerste 2 acteurs van de cast van de familiefilm De Club van Lelijke Kinderen zijn bekend. Jeroen van Koningsbrugge en Jelka van Houten zullen de vader en moeder spelen van hoofdpersonage Paul. De audities voor de rol van Paul en zijn oudere zus zijn nog in volle gang.

Pieter Kuijpers, Jeroen van Koningsbrugge (c) Arjo Frank

Interview Riphagen

'Willen we de waarheid vertellen?'

20-9-2016 Deze week gaat Riphagen in première, de nieuwe film van Pieter Kuijpers met Jeroen van Koningsbrugge. BiosAgenda sprak met de twee over bad guys, opportunisme en over het niet-benoemen van fouten uit het verleden.

Première Schone Handen in foto's

8-9-2015 De film Schone Handen gaat vanaf donderdag in roulatie en de galapremière was gisteravond en uiteraard was BiosAgenda erbij. Op de rode loper zagen we ondermeer Thekla Reuten en Jeroen van Koningsbrugge.

September: de must sees van deze filmmaand

31-8-2015 Welke films moet je nu gezien hebben in augustus? BiosAgenda zet de negen beste films van deze maand op een rij in dit handige overzicht.

Speelweek 21: nu in de bioscoop

20-5-2015 Al sinds jaar en dag presenteert BiosAgenda iedere week een handig overzicht van nieuwe films die uitkomen. En deze week is niet anders! Er komen zeven nieuwe films uit en de film van de week is De Surprise.

<  12345  >
Laatste filmnieuws

Jeroen van Koningsbrugge Feiten

Jeroen van Koningsbrugge© (c) Arjo Frank
acteur, stemacteur
Geboren 3-9-1973
Jeroen van Koningsbrugge is cabaretier, acteur en zanger. Hij vergaarde bekendheid met zijn rol als één van de Lama's en als Dennis van de Ven in de reclamespotjes voor Citroën. Samen met Dennis van de Ven maakt hij nu het satirisch programma Draadst

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

37 films in Arnhem deze week

37 films in Arnhem deze weekVandaag wordt er in Arnhem maar liefst 64 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl