compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jan Decleir

Jan Decleir

Jan Decleir: films, nieuws

 

Biografie van Jan Decleir

Jan Decleir in Karakter
Jan Decleir in Karakter
Jan Decleir is een Belgische acteur, geboren op 14 februari 1946 in Niel. Hij begon met toneel, maar bereikte met zijn films een miljoenenpubliek. Hij werd bekend bij het grote televisiepubliek door zijn rol van "Sil de strandjutter" (1976) in de gelijknamige televisieserie.

Hij werd bekend door zijn rollen in de films Daens (1993), Karakter (1997)en De Zaak Alzheimer (2003). Voor Karakter ontving hij een Oscar en op het Nederlands Film Festival ontving hij een Gouden Kalf voor zijn betekenis voor de Nederlandstalige film.

Decleir weigerde de rol van de schurk in de Bond-film The World Is Not Enough( 1999) omdat hij het toneelspelen belangrijker vond. Hij vernieuwde de gerenommeerde toneelschool Studio Herman Teirlinck en haalde veel nieuwe docenten binnen.

Trivia over Jan Decleir

Jan Decleir is getrouwd met Brechtje Louwaard, actief in het theater, en heeft drie kinderen, van wie er twee ook acteren.

Jan Decleir In het nieuws

Bron: NFF

Dit zijn de nominaties voor de Gouden Kalveren 2015

1-9-2015 Zojuist zijn de nominaties voor de Gouden Kalveren 2015 bekend gemaakt. Deels gebeurde dit via het TV-programma De Wereld Draait Door. Gluckauf maakt veel kans op een beeldje met tien nominaties.

Jan Decleir in nieuwe Mike van Diem

23-12-2013 Vorig jaar wisten we te melden dat Jeroen van Koningsbrugge in een nieuwe film van Mike van Diem uitkomt. Nu is bekend geworden dat ook Jan Decleir in de film te zien zal zijn.

Robert de Hoog (c) Aldo Paula/biosAgenda.nl

Deel cast van Nova Zembla bekend

Nieuwe Oerlemans film krijgt vorm

7-4-2011 Volgens diverse bronnen zullen Robert de Hoog en Doutzen Kroes de hoofdrollen spelen in de nieuwe film van Reinout Oerlemans.

Jan Decleir wint prijs beste acteur in VS

Acteur onderscheiden op Tiburon International Film Festival

25-3-2008 De Belgische acteur Jan Decleir (Karakter, Off Screen) heeft op het Tiburon International Film Festival (TIFF) de Golden Reel Award voor beste acteur gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn rol in de Belgische film Man zkt vrouw.

Nominaties Gouden Kalveren bekendgemaakt

Wolfsbergen zes keer genomineerd

3-10-2007 De leden van de jury van het Nederlands Film Festival (NFF) bestaande uit André van Duren, Pieter Fleury, Ronald Giphart, Brigit Hillenius, Jannie Langbroek, Reinier Selen en voorzitter Paula van der Oest hebben vanavond de nominaties voor de Gouden Kalveren bekendgemaakt. Ze kozen de nominaties uit 76 inzendingen.

Laatste filmnieuws

Jan Decleir Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 14-2-1946
Jan Decleir is een Belgich acteur bekend van Karakter en De Zaak Alzheimer.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

164 films in Amsterdam deze week

164 films in Amsterdam deze week164 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl