compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Films > Niet Schieten

Niet Schieten

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Niet Schieten

Niet Schieten filmstill

Niet Schieten filmstill

Delen op facebook
Niet Schieten
Nederlandse première: 29-11-2018
België, 2018, 140 min,
Tijdens een overval van de Bende van Nijvel in Aalst wordt bijna het hele gezin van de dan negenjarige David vermoord. Zijn grootvader probeert hem op te laten groeien met een perspectief, een toekomt.

Niet Schieten trailer en bijzonderheden

De Bende van Nijvel pleegde een reeks overvallen en inbraken, waarbij 28 doden vielen en 40 gewonden. De daders zijn nooit gevonden, wat nog steeds voeding geeft aan allerlei complottheorieën.
Trailer van Niet SchietenBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Niet Schietenhttps://i1.ytimg.com/vi/dIaqRJWADK8/hqdefault.jpg2018-10-23

Aanloop

Regisseur Stijn Coninx heeft een zeer divers CV met titels als Ramon en het paard van Sinterklaas (2015), Soeur Sourire (2009), Daens (1992) en de jaren '80 hit Hector (1987).

Niet Schieten - Bioscopen, Tijden & Tickets

Niet Schieten in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

De negenjarige David van de Steen verliest in één klap zijn moeder, zijn vader en zijn zus tijdens een overval van de Bende van Nijvel in Aalst. Zijn grootvader, Albert, staat voor de haast onmogelijke opdracht om David terug een perspectief in het leven te geven, een toekomst.
Gebaseerd op waargebeurde feiten, uit het boek ‘Niet Schieten, dat is mijn papa’ van David van de Steen en Annemie Bulté.

Productiemaatschappij: Eyeworks Film & TV Drama, Kaap Holland Film, Les Films du Fleuve

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur

Niet Schieten poster