compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Niet Schieten

Niet Schieten

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

drama

Pitch van Niet Schieten
Niet Schieten filmstill
Niet Schieten filmstill
Delen op facebook
Niet Schieten
Nederlandse première: 29-11-2018
België, 2018, 140 min,
Tijdens een overval van de Bende van Nijvel in Aalst wordt bijna het hele gezin van de dan negenjarige David vermoord. Zijn grootvader probeert hem op te laten groeien met een perspectief, een toekomt.
trailer en bijzonderheden over Niet Schieten
De Bende van Nijvel pleegde een reeks overvallen en inbraken, waarbij 28 doden vielen en 40 gewonden. De daders zijn nooit gevonden, wat nog steeds voeding geeft aan allerlei complottheorieën.
Aanloop van Niet Schieten
Regisseur Stijn Coninx heeft een zeer divers CV met titels als Ramon en het paard van Sinterklaas (2015), Soeur Sourire (2009), Daens (1992) en de jaren '80 hit Hector (1987).
BioscoopAgenda van Niet Schieten

Niet Schieten in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
De negenjarige David van de Steen verliest in één klap zijn moeder, zijn vader en zijn zus tijdens een overval van de Bende van Nijvel in Aalst. Zijn grootvader, Albert, staat voor de haast onmogelijke opdracht om David terug een perspectief in het leven te geven, een toekomst.
Gebaseerd op waargebeurde feiten, uit het boek ‘Niet Schieten, dat is mijn papa’ van David van de Steen en Annemie Bulté.