compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Jan Decleir wint prijs beste acteur in VS

Jan Decleir wint prijs beste acteur in VS

Acteur onderscheiden op Tiburon International Film Festival

25-3-2008 De Belgische acteur Jan Decleir (Karakter, Off Screen) heeft op het Tiburon International Film Festival (TIFF) de Golden Reel Award voor beste acteur gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn rol in de Belgische film Man zkt vrouw.

Delen op facebook

Het TIFF heeft zich ten doel gesteld een beter begrip van de wereld te krijgen middels het medium film. Op het festival wordt daarom een breed scala aan films getoond uit een diversiteit aan landen.

Jan Decleir maakt indruk met zijn rol als Leopold in de Belgische film Man zkt vrouw van regisseur Miel van Hoogenbemt. De film kwam vorig jaar uit in België, maar is nog niet in Nederland uitgebracht. De film gaat over de gepensioneerde Leopold, die via het internet zoekt naar een partner. Pas als hij een nieuwe huishoudster krijgt, ontdekt hij wat liefde is.

De Golden Reel Award voor beste film ging naar het Frans-Algerijnse familiedrama La maison jaune. Beste documentaire werd Behind Forgotten Eyes (komende week te zien op het Amnesty International Film Festival in Amsterdam). Minnie Driver werd verkozen tot beste actrice voor haar rol in Take.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.