compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU

Karakter

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Karakter

Jan Decleir (Dreverhaven)

Jan Decleir (Dreverhaven)

Delen op facebook
Karakter
Nederlandse première: 15-10-2020
België, Nederland, 1997, 126 min,

Rotterdam, 1938. Deurwaarder Dreverhaven is een machtig, gevreesd man. Wanneer Joba, zijn huishoudster, een kind van hem verwacht, wil zij niet met hem trouwen en verlaat zijn huis. Zij voedt hun zoon Katadreuffe alleen op, terwijl ze weigert iets van Dreverhaven aan te nemen. Deze besluit als wraak zijn onwettige zoon waar mogelijk te dwarsbomen. Katadreuffe komt na een aantal tegenslagen op een advocatenkantoor te werken waarna de strijd tussen vader en zoon nog heviger wordt. Een noodlottige climax is onvermijdelijk.

Bekijk bij:

Karakter trailer en bijzonderheden

Winnaar van de Oscar voor de 'beste buitenlandse film' (1998). Voor deze 'debuutfilm' had Van Diem 7 miljoen gulden tot zijn beschikking. Prachtige decors. Naar de gelijknamige roman van schrijver F. Bordewijk.
In 2020 wordt er een nieuwe in 4K gerestaureerde versie op de markt gebracht.

Trailer van KarakterBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Karakterhttps://i1.ytimg.com/vi/P-KW-u_Hdq0/hqdefault.jpg2020-10-13
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Mike van Diem maakte eerder de goed ontvangen eindexamenfilm Alaska. Ook heeft hij 8 afleveringen van de tv-serie 'Pleidooi' geregisseerd.

Karakter - Bioscopen, Tijden & Tickets

Karakter in de bioscoop

Wil je Karakter zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Drama over de strijd tussen vader en zoon. Een noodlottige climax is onvermijdelijk. Naar het gelijknamige boek van F. Bordewijk. Won een Oscar in 1997.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In 1998 won Karakter de Oscar voor Beste niet-Engelstalige film. 22 jaar later is de debuutfilm van Mike van Diem opnieuw in de bioscoop te zien in een haarscherpe gerestaureerde 4K-versie .

In 1998 won Karakter de Oscar voor Beste niet-Engelstalige film. 22 jaar later is de debuutfilm van Mike van Diem opnieuw in de bioscoop te zien in een haarscherpe gerestaureerde 4K-versie. In het vooroorlogse Rotterdam wordt de meedogenloze deurwaarder Dreverhaven (Jan Decleir) door menigeen gevreesd. Zijn ambitieuze en koppige bastaardzoon Katadreuffe (Fedja van Huêt) besluit na een faillissement advocaat te worden en zet daarvoor alles aan de kant, zelfs de liefde van zijn leven. Een botsing met Dreverhaven is onvermijdelijk.

Productiemaatschappij: Almerica Film, First Floor Features

Cast & Regisseur

Nieuws over Karakter