compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU

Karakter

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldAudiodescriptie beschikbaar

Pitch

Rotterdam, 1938. Deurwaarder Dreverhaven is een machtig, gevreesd man. Wanneer Joba, zijn huishoudster, een kind van hem verwacht, wil zij niet met hem trouwen en verlaat zijn huis. Zij voedt hun zoon Katadreuffe alleen op, terwijl ze weigert iets van Dreverhaven aan te nemen. Deze besluit als wraak zijn onwettige zoon waar mogelijk te dwarsbomen. Katadreuffe komt na een aantal tegenslagen op een advocatenkantoor te werken waarna de strijd tussen vader en zoon nog heviger wordt. Een noodlottige climax is onvermijdelijk.
Delen op facebook
Karakter
Nederland, 1997, 120 min,

bijzonderheden

Winnaar van de Oscar voor de 'beste buitenlandse film' (1998). Voor deze 'debuutfilm' had Van Diem 7 miljoen gulden tot zijn beschikking. Prachtige decors. Naar de gelijknamige roman van schrijver F. Bordewijk.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Mike van Diem maakte eerder de goed ontvangen eindexamenfilm Alaska. Ook heeft hij 8 afleveringen van de tv-serie 'Pleidooi' geregisseerd.

Karakter - Bioscopen, Tijden & Tickets

Karakter in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: First Floor Features

Cast & Regisseur

Nieuws over Karakter