compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Karakter

Karakter

****1/2
Waardering: 4.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldAudiodescriptie beschikbaar

drama, filmhuis

Pitch van Karakter
Rotterdam, 1938. Deurwaarder Dreverhaven is een machtig, gevreesd man. Wanneer Joba, zijn huishoudster, een kind van hem verwacht, wil zij niet met hem trouwen en verlaat zijn huis. Zij voedt hun zoon Katadreuffe alleen op, terwijl ze weigert iets van Dreverhaven aan te nemen. Deze besluit als wraak zijn onwettige zoon waar mogelijk te dwarsbomen. Katadreuffe komt na een aantal tegenslagen op een advocatenkantoor te werken waarna de strijd tussen vader en zoon nog heviger wordt. Een noodlottige climax is onvermijdelijk.
Delen op facebook
Karakter
Nederlandse première: 2002
Nederland, 1997, 120 min,
bijzonderheden over Karakter
Winnaar van de Oscar voor de 'beste buitenlandse film' (1998). Voor deze 'debuutfilm' had Van Diem 7 miljoen gulden tot zijn beschikking. Prachtige decors. Naar de gelijknamige roman van schrijver F. Bordewijk.
Aanloop van Karakter
Mike van Diem maakte eerder de goed ontvangen eindexamenfilm Alaska. Ook heeft hij 8 afleveringen van de tv-serie 'Pleidooi' geregisseerd.
BioscoopAgenda van Karakter

Karakter in de bioscoop

Wil je Karakter zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Drama over de strijd tussen vader en zoon. Een noodlottige climax is onvermijdelijk. Naar het gelijknamige boek van F. Bordewijk. Won een Oscar in 1997.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen