compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > De Club van Lelijke Kinderen

De Club van Lelijke Kinderen

Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstAudiodescriptie beschikbaar

actie, avontuur, familiefilm

Pitch van De Club van Lelijke Kinderen
De Club van Lelijke Kinderen filmstill
De Club van Lelijke Kinderen filmstill
Delen op facebook
De Club van Lelijke Kinderen
Nederlandse première: 9-10-2019
Nederland, 2019, 91 min,
De 11-jarige Paul denkt op schoolreisje te gaan, maar wordt door dictator Isimo opgesloten omdat hij flaporen heeft en er dus net wat anders uitziet. Hij ontsnapt en richt De Club van Lelijke Kinderen op. Samen met zijn vrienden komt hij in verzet tegen Isimo.
trailer en bijzonderheden over De Club van Lelijke Kinderen
De korte film-versie van deze film was het afstudeerproject van Jonathan Elbers, met een ware sterrencast met onder meer Roeland Fernhout, Cas Jansen, Theo Maassen, Katja Schuurman, Joep Sertons en Maarten Wansink. De film is gebaseerd op een kinderboek van Koos Meinderts uit 1987.
Aanloop van De Club van Lelijke Kinderen
Regisseur Jonathan Elbers maakte ook al de korte verfilming van dit boek: De Club van Lelijke Kinderen (2012). Scenarioschrijver Jeroen Margry werkte al eerder samen Jonathan Elbers voor de film Circus 3D.
BioscoopAgenda van De Club van Lelijke Kinderen

De Club van Lelijke Kinderen in de bioscoop

Synopsis distributeur
De Club van Lelijke Kinderen is een spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts onder regie van Jonathan Elbers.

Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?