Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 17 26-4 t/m 2-5
WEB | mobiel
Film van de week
MENU
Home > Films > De Club van Lelijke Kinderen

De Club van Lelijke Kinderen

Pitch van De Club van Lelijke Kinderen
De Club van Lelijke Kinderen filmstill
De Club van Lelijke Kinderen filmstill
De Club van Lelijke Kinderen
Nederlandse première: 9-10-2019
De 11-jarige Paul denkt op schoolreisje te gaan, maar wordt door dictator Isimo opgesloten omdat hij flaporen heeft en er dus net wat anders uitziet. Hij ontsnapt en richt hij De Club van Lelijke Kinderen op. Samen met zijn vrienden komt hij in verzet tegen Isimo.
Genoeg van reclame? Klik hier!
bijzonderheden over De Club van Lelijke Kinderen
De korte film-versie van deze film was het afstudeerproject van Jonathan Elbers, met een ware sterrencast met onder meer Roeland Fernhout, Cas Jansen, Theo Maassen, Katja Schuurman, Joep Sertons en Maarten Wansink.
Aanloop van De Club van Lelijke Kinderen
Regisseur Jonathan Elbers maakte ook al de korte verfilming van dit boek: De Club van Lelijke Kinderen (2012). Scenarioschrijver Jeroen Margry werkte al eerder samen Jonathan Elbers voor de film Circus 3D.
BioscoopAgenda van De Club van Lelijke Kinderen

De Club van Lelijke Kinderen in de bioscoop

Synopsis distributeur
De Club van Lelijke Kinderen is een spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts onder regie van Jonathan Elbers.

De film gaat over Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?