compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Cinekid staat weer voor de deur

Cinekid staat weer voor de deur

Cinekid, het grootste kinderfilmfestival ter wereld vind plaats op 19 en 25 oktober. Duizenden kinderen en hun ouders kunnen op de Westergas in Amsterdam weer de mooiste nieuwe films, tv-series en docu’s zien.

Delen op facebook
Cinekid staat weer voor de deur

Cinekid staat weer voor de deur

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Op het programma staan de volgende films, tv-series en docu's; 100% Coco New York, Bears Love Me!, Circus Noël, De Club van Lelijke Kinderen, De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen De Tand des Tijds, Het irritante eiland, Hiernamaals, Kapsalon Romy en Mijn bijzonder rare week met Tess.

100% Coco New York | 8+
Tweede film rondom modemeisje Coco, naar de gelijknamige jeugdboekenserie van Niki Smit. Coco, onder onlinefans wereldberoemd als vlogger Styletiger, krijgt de kans om zich in dé modestad van de wereld te bewijzen: New York. Ze vliegt naar The Big Apple voor een zomerstudie aan de New York Fashion School, maar dan slaat de twijfel toe: is ze wel getalenteerd genoeg?

Bears Love Me! | 5+
Avontuurlijke familiefilm waarin de kleine ontdekkingsreiziger annex berenbioloog Jip op het punt staat beren in het wild te zien. Ze gaat samen met haar ouders en twee grote zussen op autovakantie in Amerika, maar omdat allerlei onverwachte gebeurtenissen een bezoek aan het natuurpark vertragen, besluit de stoere expeditieleider alvast in haar eentje naar de beren te vertrekken.
Op zaterdag 19 en dinsdag 22 oktober zijn regisseur Eva M.C. Zanen, schrijver Janneke van der Pal, acteurs Serena Bank, Layla Zara Seme, Kiki Wartena en Hanneke Scholten aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Circus Noël | 6+
Als Karo hoort dat haar ouders gaan scheiden, loopt ze stiekem weg naar haar circusvrienden. Het circus mag meedoen aan een prestigieus circusconcours en Karo kan als vlogger filmen, maar dan blijkt iemand de deelname aan de wedstrijd te willen saboteren. Karo, Tonie en Victor gaan op onderzoek uit in deze avontuurlijke jeugdfilm over vriendschap, een thuis en echte liefde.
Op zaterdag 19 oktober zijn acteurs Tommy van Lent en Samuel Beau Reurekas aanwezig bij de voorstelling en op woensdag 23 oktober komt acteur Rein Hofman langs om al je vragen te beantwoorden.

De Club van Lelijke Kinderen | 6+
Originele fantasy-film voor jongeren, gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Koos Meinderts. Paul wordt, samen met honderden andere lelijk bevonden kids, gevangengenomen door de snode president Isimo, want die duldt niets dan orde en schoonheid in zijn land. Terwijl de volwassenen alles gelaten ondergaan, komen moedige kinderen in opstand, met Paul en zijn vriendinnetje voorop. Met: Jeroen van Koningsbrugge, Maan, Georgina Verbaan, Katja Schuurman e.a.
Op maandag 21 en woensdag 23 oktober zijn regisseur Jonathan Elbers, producenten Casper Eskes, Niek Teunissen, acteurs Narek Awanesyan, Faye Kimmijser, Sem Hulsmann aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen | 4+
Vrolijke animatiefilm voor de kleinste kijkbuiskinderen, waarin de welbekende Fabeltjeskrant-dieren drie afzonderlijke avonturen beleven. Eerst dreigt de picknick van Juffrouw Ooievaar in het water te vallen. Daarna viert Stoffel de Schildpad zijn verjaardag en wenst hij te leren vliegen. Tot slot komen alle dieren bijeen voor de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen, waarbij Meneer de Raaf nogal fanatiek blijkt. Met stemmen van: Loes Luca, Armin van Buuren, Georgina Verbaan, Richard Groenendijk, e.a.

De Tand des Tijds | 6+
Vrolijke en leerzame animatiefilm over de pogingen van een supersaaie meester om zijn geschiedenislessen spannender te maken. Hij steelt een magische tand uit het museum waarmee hij poorten naar het verleden kan openen. Zo kan hij beroemde historische figuren uitnodigen in zijn klas. Als de meester per ongeluk vast komt te zitten in het verleden, komt zijn klas hem redden.
Op zondag 20 en woensdag 23 oktober zijn regisseur Joost van den Bosch, Erik Verkerk, schrijvers Tingue Dongelmans, Marc Veerkamp aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Het irritante eiland | 9+
Hunter woont op een eiland dat is vervloekt: iedereen is er ontzettend irritant, behalve hijzelf. Als er eindelijk een brug komt naar het vasteland en de minister-president deze komt openen, wordt ook hij besmet door de vloek en is het land in rep en roer. Fantasierijke jeugdfilm waarin een jonge held zijn eiland probeert te redden van onuitstaanbare volwassenen. Met: Jacob Derwig, Tjitske Reidinga, Henry van Loon, Ilse Warringa, e.a.
Op zondag 20 oktober is regisseur Albert Jan van Rees bij de voorstelling aanwezig en op woensdag 23 oktober komen acteurs Matsen Montsma en Ivy Ribbens met hem mee om al je vragen te beantwoorden.

Hiernamaals | 10+
Mysterieus en origineel jongerendrama over wat je wel en niet in de hand hebt. Als Sam op haar veertiende verongelukt, krijgt ze een opmerkelijke keuze voorgelegd: opnieuw geboren worden of doorgaan naar het hiernamaals, waar haar overleden moeder is. Sam probeert toch terug naar de wereld te keren in de hoop zowel haar moeder als zichzelf te redden van de dood. Met: Pierre Bokma, Romana Vrede, e.a.
Op zaterdag 19 en dinsdag 22 oktober zijn hoofdrolspeler Sanaa Giwa en regisseur Willem Bosch aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Kapsalon Romy | 8+
Familiedrama waarin Romy en haar stugge grootmoeder Stine nader tot elkaar komen als die laatste Alzheimer blijkt te hebben. Romy helpt toegewijd in oma’s kapsalon en ze besluit Stine’s grootste wens in vervulling te laten gaan: nog één keer haar geboorteland Denemarken bezoeken. Onderweg ontdekt Romy dat ze misschien toch te veel hooi op haar vork heeft genomen. Met: Noortje Herlaar, Beppie Melissen, e.a.
Op zondag 20 oktober zijn hoofdrolspeler Vita Heijmen, regisseur Mischa Kamp en schrijver Tamara Bos aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Mijn bijzonder rare week met Tess | 8+
Avontuurlijke familiefilm naar de gelijknamige jeugdroman van Anna Woltz. Sam leert tijdens een gezinsvakantie op Terschelling een bijzonder eigenzinnig leeftijdsgenootje kennen. Deze mysterieuze Tess, die nergens bang voor lijkt te zijn, heeft een groot geheim. Ze neemt Sam een week lang op sleeptouw, waarbij hij al snel de echte waarde van familie leert kennen.

Op zaterdag 19 en woensdag 23 oktober zijn regisseur Steven Wouterlood, acteurs Sonny van Utteren, Josephine Arendsen aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.