compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 23-11 t/m 29-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jelka van Houten

Jelka van Houten

Jelka van Houten: films, nieuws

 

Biografie van Jelka van Houten

De Nederlandse actrice Jelka van Houten is bekend van haar hoofdrol in de musical Turks Fruit en van haar succesvolle zus Carice van Houten, die voornamelijk in films acteert.

Jelka van Houten volgde een opleiding tot art director en werkte ook kort in deze sector: zo verzorgde ze de rekwisieten voor de AVRO-serie 'Spoorloos Verdwenen'.

Tijdens het theaterseizoen 2005-2006 kwam Jelka echter achter de schermen vandaan en vertolkte ze de rol van Olga in 'Turks Fruit, de musical', gebaseerd op het gelijknamige boek en de film Turks Fruit van Jan Wolkers. Voor haar rol naast tegenspeler Antonie Kamerling kreeg zij de John Kraaijkamp Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical.

In het volgende theaterseizoen was Jelka van Houten te zien in het toneelstuk Sexual Perversity, naast Birgit Schuurman, Cas Jansen en Gijs Naber.

In het seizoen 2007-2008 is Jelka Houten te zien als China in de musical 'Hair'. Ze wisselt de hoofdrol af met Bettina Holwerda.

Op Tv speelde Jelka gastrollen in series als 'Costa!', 'Rozengeur & Wodka Lime' en 't Schaep Met De 5 Pooten.

Van Houten was ook in enkele films te bewonderen, zoals Liefje (2001), "Schat" (2004), "Een ingewikkeld verhaal, eenvoudig verteld" (2005), Raak (2006) en Anna (2007). In 2008 zal Jelka van Houten te zien zijn in Zomerhitte.

Jelka van Houten In het nieuws

Jeroen Krabbé, Hadewych Minis en Theo Maassen © 2018 ArjoFrank Fotografie | BiosAgenda.nl

Opnames film SHIT HAPPENS met Krabbé, Minis en Maassen

Een gezin bol angsten, tekortkomingen en getroebleerde onderlinge relaties

14-8-2018 De opnames voor de film SHIT HAPPENS met Jeroen Krabbé, Hadewych Minis en Theo Maassen beginnen morgen. De film over een autoritaire vader die zijn ziekte voor zijn getroebleerde gezin verzwijgt en komt in net najaar 2019 uit in de bioscoop.

Poster van 'De Club van Lelijke Kinderen' (c) Independent Films Nederland 2018

Jeroen van Koningsbrugge in film Club van Lelijke Kinderen

Ook Jelka van Houten speelt in familiefilm

10-7-2018 De eerste 2 acteurs van de cast van de familiefilm De Club van Lelijke Kinderen zijn bekend. Jeroen van Koningsbrugge en Jelka van Houten zullen de vader en moeder spelen van hoofdpersonage Paul. De audities voor de rol van Paul en zijn oudere zus zijn nog in volle gang.

Eva van de Wijdeven, Loes Luca en Jelka van Houten klinken het glas in Huisvrouwen Bestaan Niet.

'Huisvrouwen Bestaan Niet' best bezochte film

29-1-2018 De Nederlandse romkom Huisvrouwen bestaan niet heeft meer dan 260.000 bezoekers getrokken sinds het uitkomen van de film op 21 december 2017. Hiermee passeert Huisvrouwen bestaan niet Dikkertje Dap als best bezochte film die in 2017 werd uitgebracht.

Vrouwen in het spitsuur van hun leven

6-11-2017 Biosagenda interviewde de cast van de nieuwe film van Rick Engelkes 'Huisvrouwen bestaan niet' naar het theaterstuk 'de Huisvrouwmonologen'. Met onder anderen Jelka van Houten, Eva van de Wijdeven, Loes Luca, Kay Greidanus, Leo Alkemade, Victoria Koblenko en Jim Bakkum.

Cast romkom Huisvrouwen Bestaan Niet bekend

Komedie gebaseerd op 'de Huisvrouwmonologen'

20-4-2017 Rick Engelkes Producties (REP) begint zeer binnenkort aan de opnames van zijn eerste film 'Huisvrouwen Bestaan Niet". Afgelopen week werd de cast van de film aan de pers gepresenteerd.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Jelka van Houten Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 1-9-1978

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

67 films in Breda deze week

67 films in Breda deze week67 films zijn te zien in Breda deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl