compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Carice van Houten

Carice van Houten

Carice van Houten: films, nieuws

 

Biografie van Carice van Houten

Carice van Houten in Instinct
Carice van Houten in Instinct
Carice van Houten werd geboren in Leiderdorp. Op haar vijfde werd ze door haar vader meegenomen naar de film Napoleon van Abel Gance. Sinds die tijd is ze altijd gefascineerd geweest door films.

Ze studeerde aan de Kleinkunst Academie Amsterdam en won er in 1999 de Pisuisse Prijs en in 2000 de Top Naeff Prijs voor haar theatrale vaardigheden. In dat jaar kreeg ze ook een Gouden Kalf voor haar rol in Martin Koolhoven's televisieserie Suzy Q. Een jaar later speelde ze in AmnesiA van dezelfde regiseur.

Naast haar werk als filmactrice was van Houten ook op het podium te zien. Voor het Noord Nederlands Toneel speelde ze in de goed ontvangen 'Threepenny Opera'. In 2001-2002 speelde ze de hoofdrol in Annie M.G. Schmidt's theaterstuk 'Foxtrot'.

Op het witte doek was van Houten te zien in o.m. Minoes (Gouden Kalf voor beste actrice) en Zwarte zwanen (Gouden Kalf nominatie). De hoofdrol in Paul Verhoeven's WO2 drama Zwartboek werd de aanloop van een internationale carrière. Zo speelde ze door in Valkyrie naast Tom Cruise en was ze ook te zien in Repo Men.

In Nederland gingen de successen ook door met succesvolle films als Komt een vrouw bij de dokter en De Gelukkige Huisvrouw.

Carice van Houten In het nieuws

Still uit De Bezette Stad

Carice van Houten voice-over DE BEZETTE STAD

De nieuwe documentaire DE BEZETTE STAD van Steve McQueen

14-9-2023 Carice van Houten spreekt de voice-over in voor de nieuwe documentaire De Bezette Stad (internationale titel: Occupied City), geregisseerd door filmmaker Steve McQueen. De film is vanaf 23 november te zien in de bioscoop.

Poster van 'De Club van Lelijke Kinderen' (c) Independent Films Nederland 2018

Jeroen van Koningsbrugge in film Club van Lelijke Kinderen

Ook Jelka van Houten speelt in familiefilm

10-7-2018 De eerste 2 acteurs van de cast van de familiefilm De Club van Lelijke Kinderen zijn bekend. Jeroen van Koningsbrugge en Jelka van Houten zullen de vader en moeder spelen van hoofdpersonage Paul. De audities voor de rol van Paul en zijn oudere zus zijn nog in volle gang.

Beeld uit Zwartboek (c) 2006

Paul Verhoeven maakt weer Nederlandse film

14-5-2018 Regisseur Paul Verhoeven gaat weer een Nederlandse film maken. De voorlopige titel is 'Het geheim van een goed huwelijk'. Het Filmfonds stelt geld beschikbaar voor het project. Robert Alberdingk Thijm schrijft het scenario.

Halina Reijn in 'Isabelle' (2011)

Halina Reijn gestart met opnames regiedebuut

Hoofdrol 'Locus of Control' voor Carice van Houten

9-5-2018 Actrice en schrijfster Halina Reijn is gestart met de opnames van haar regiedebuut 'Locus of Control'. De hoofdrollen zijn voor Carice van Houten en Marwan Kenzari. De filmopnames vinden plaats in Amsterdam en duren tot eind mei.

(c) Nederlands Film Festival, Felix Kalkman

NFF maakt nominaties Gouden Kalveren bekend

4-9-2017 Binnenkort begint het Nederlands Film Festival weer: de organisatie heeft nu de nominaties voor de Gouden Kalveren bekend gemaakt.

<  12345678910111213  >
Laatste filmnieuws

Carice van Houten Feiten

Carice van Houten© (c) Arjo Frank
acteur, stemacteur
Geboren 5-9-1976
Carice van Houten studeerde af aan de Kleinkunst Academie Amsterdam. Ze won sindsdien tweemaal een Gouden Kalf (voor Suzy Q en Minoes). In 2006 speelde ze in Paul Verhoeven's 'Zwartboek'.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

86 films in Groningen deze week

86 films in Groningen deze week86 films zijn te zien in Groningen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl