compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 47

Deze week in première: speelweek 47

21-11-2012 Woensdag gehaktdag! Geen idee waar dat gezegde vandaan komt eigenlijk. Hier op BiosAgenda.nl is het de dag dat we de nieuwste premieres op een rij zetten. De film van de week is Alles is familie.

Delen op facebook
De trailer van Alles is Familie

De film Alles is familie kan je nauwelijks ontgaan zijn. In 2011 wisten we al te melden dat de film er aan zat te komen en van de zomer brachten we een bezoekje aan de set. Ook in andere media kreeg de film veel aandacht.

De leden van de familie de Roover zijn allemaal op een knooppunt in hun leven aangekomen. Winnie wil een baby maar dit lukt niet, haar man Rutmer wil zijn gevoel achterna. Zijn broer wil geen verantwoordelijkheid en zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug.

Hoewel de film in zijn titel en cast verwijst naar Alles is Liefde, is het geen sequel. Het is een nieuw verhaal met nieuwe personages. Carice van Houten speelt wederom de hoofdrol.

De documentaire Dream & Deed (of gewoon Droom & Daad) kwam op een bijzondere manier tot stand: De film kwam tot stand nadat er in het Van Goghhuis te Zundert een expositie werd gehouden over dichteres en socialist Henriette Roland Holst. Ron Dirven, directeur van het Van Goghhuis, nodigde producente Digna Sinke en Annette Apon uit om weer over een film na te denken. Het resultaat was een film over Holst die zich richt zich op de periode 1891-1927 waarin ze zich ontwikkelde naar idealist en socialist.

Dan Taken 2. De eerste Taken was een over geweldadige film waarin Liam Neeson zich voor het eerst als actieheld openbaarde. In het vervolg geniet Bryan Mills (Liam Neeson) met zijn vrouw (Famke Janssen) van een welverdiende vakantie in Instanbul. De vakantie wordt echter ruw verstoord als ze worden ontvoerd. Het zijn leden van de zelfde maffia die eerder zijn dochter Kim ontvoerde. Mills ging niet bepaald zachtzinnig met hen om en ze zinnen op wraak.

Dan totaal iets anders: Beyond the Hills gaat over Alina en Voichita die beide opgegroeiden in een Roemeens weeshuis. De twee hebben al die jaren een intense vriendschap gehad. Voichita is na school het klooster ingegaan om zich te wijden aan God. Alina is naar Duitsland verhuisd. Alina probeert Voichita te overtuigen bij haar in te trekken en haalt zo de gemeenschap van het klooster overhoop. De film werd genomineerd voor een Gouden Palm tijdens het filmfestival in Cannes. Uiteindelijk ging de Palm naar Amour, die vorige week in première ging.

Italy: Love It, or Leave It won de Publieksprijs tijdens het Thessaloniki Documentary Film Festival. De documentaire gaat over Luca en Gustav. De twee Italianen zien steeds meer van hun vrienden naar het buitenland vertrekken omdat het leven in Italië te onzeker is. Ze denken er over om ook te vertrekken. Ze trekken eerst zes maanden lang door het land om te kijken of ze opnieuw van het land kunnen gaan houden.

The Bay is een film gemaakt in zogenaamde found footage stijl. Deze manier van filmen werd populair na The Blair Witch Project en is weer in opmars sinds de populariteit van Paranormal Activity. De viering van 4 juli liep in Claridge uit op een bloedbad. Door middel van beelden van bewakingscamera's, amateurvideo en een TV-ploeg is na te gaan hoe deze ecologische ramp heeft kunnen gebeuren.

Dan als laatste Die Kinder vom Napf: een documentaire over de boerenkinderen die leven in het hart van Zwitserland, rond de berg Napf. De kinderen dalen iedere dag de berg af om naar school te gaan. Daarnaast werken ze op hun boerderijen en spelen in de Alpenweiden. De geisoleerde gemeenschap wordt steeds kleiner doordat er steeds meer mensen wegtrekken uit het gebied.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.