compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Films > AmnesiA

AmnesiA

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweld

filmhuis, komedie, thriller

Pitch van AmnesiA
Een jonge fotograaf ziet na de dood van zijn vader steeds vaker een vrouw tijdens het scherpstellen van zijn lens. Hij raakt verliefd op een pyromaan en herinnert zich weer allerlei vreemde gebeurtenissen uit zijn verleden.
Delen op facebook
AmnesiA
Nederlandse première: 3-5-2001
Nederland, 2000, 90 min,
bijzonderheden over AmnesiA
Winnaar van het Gouden Kalf voor de Beste Acteur (2001) voor Fedja van Huêt. Tweede lange speelfilm van Martin Koolhoven. Eerder won hij voor zijn film Suzy Q de prijs van de stad Utrecht en was hij genomineerd voor een Gouden Kalf met zijn kort film Duister licht.
Aanloop van AmnesiA
Eerder maakte Koolhoven de korte films Duister licht (vertoond bij de VPRO) en "Vet Heftig - de video" (vertoond op muziekzender TMF). Vet Heftig is een komedie over de rise-and-fall van Gabbertje, de enige 'echte' gabberhouse-zanger.
Recensies van AmnesiA
BioscoopAgenda van AmnesiA

AmnesiA in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je AmnesiA zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een jonge fotograaf ziet steeds een vrouw tijdens het scherpstellen van zijn lens. Hij herinnert zich allerlei gebeurtenissen uit zijn verleden...Meer films op DVD / BR

DVD algemeen