compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch: films, nieuws

 

Biografie van Benedict Cumberbatch

Tom Holland en Benedict Cumberbatch in Spider-Man: No Way Home
Tom Holland en Benedict Cumberbatch in Spider-Man: No Way Home

Deze Britse acteur kennen we voornamelijk van zijn rol als Sherlock Holmes in de tv-serie 'Sherlock". Tevens speelde hij de schurk in "Star Trek Into Darkness", gaf hij gestalte aan Stephen Hawking, Vincent van Gogh en Julian Assange. Hiernaast houdt Cumberbatch zich bezig met theater, hij speelde in het stuk 'Frankenstein".

Benedict kwam als Benedict Timothy Carlton Cumberbatch op 19 juli 1976 in Londen te wereld. Hij is de zoon van acteurskoppel "Wanda Ventham" & "Timothy Carlton" en de kleinzoon van submarine commander Henry Carlton Cumberbatch.

De jonge Brit ging naar Brambletye School and Harrow School, waarbij op de laatstgenoemde een kunststudiebeurs had. Hij maakte vele grote olieschilderijen en ontdekte hij de kunst van het acteren.

Na zijn school afgemaakt te hebben, besloot Benedict een jaartje ertussen uit te gaan. Hij belandde in Darjeeling (India) waar hij leraar Engels was en les gaf in een Tibetaans boeddhistisch klooster. Na zijn terugkomst in Engeland besloot Benedict acteren te studeren aan de universiteit van Manchester. Hij kreeg de smaak te pakken en vervolgde de kunst van acteren aan het Londen Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA). Na zijn studie was hij in het bezit van een Master of Arts (MA) en een agent.

De eerste rol die Cumberbatch speelde was in de tv-film "Fields of Gold" (2002) waar hij het personage Jeremy speelde. Hierna speelde hij in verscheidene tv-series zoals "Silent Witness", "Fortysomething" en "Heartbeat". Maar zijn grote doorbraak kwam met de tv-film Hawking (2004), waarin hij gestalte gaf aan Stephen Hawking. Waarvoor hij een Golden Nymph op het Monte-Carlo TV Festival won en genomineerd werd voor Best Actor op de BAFTA Awards.

In 2006 verschoof Benedicts carrire richting het witte doek, met een rolletje in zijn allereerste speelfilm genaamd "Starter for 10". Hierna speelde Benedict een belangrijke rol in de film, Amazing Grace(2006) naas Ioan Gruffudd, waarvoor hij genomineerd werd in de categorie: British Breakthrough - Acting op het London Critics Circle Film Awards. Vervolgens speelde hij in het Oscarwinnende/genomineerde Atonement (2007) en The Other Boleyn Girl (2008). In de tv-film "Van Gogh: Painted with Words" (2010) kroop hij in de gedaante van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh. 2010 was ook het jaar dat hij ook de gedaante aannam van de wereldberoemde detective Sherlock Holmes in tv-serie "Sherlock". De serie zette een moderne Holmes die in het heden werkzaam is neer. Voor deze rol werd Cumberbatch genomineerd voor een BAFTA TV Award in de categorie Beste Acteur. De serie won door de jaren ook verscheidene prijzen, waaronder op de Primetime Emmy Awards en de BAFTA Awards.

De acteur verscheen in 2011 in twee Oscar-genomineerde films, War Horse en "Tinker Tailor Soldier Spy". In de film Star Trek Into Darkness (2013) speelde Benedict de schurk 'Khan", die het leven zuur maakt van de Star Trek crew. Ook kroop hij in de huid van Wikileaks oprichter Julian Assange in de film "The Fifth Estate" (2013) en speelde hij een rolletje in de Oscarwinnende "12 Years a Slave" (2013).

Naast het acteren op het witte doek, heeft Cumberbatch zich gewaagd op de houten planken. Hij speelde zowel het monster als Dr. Frankenstein in het toneelstuk "Frankenstein" geregisseerd door "Danny Boyle". Zijn co-ster "Jonny Lee Miller" speelde ook het monster en Frankenstein.

Trivia over Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch staat bekend om zijn rijke bariton stem. Ook heeft hij opvallende blauw-groene ogen en scherpe jukbeenderen.

Benedict Cumberbatch In het nieuws

Rohan Chand als Mowgli (c) 2018

Eerste filmbeelden Mowgli online (trailer)

Motion capture-animatie maakt dieren 'The Jungle Book' levensecht

23-5-2018 De eerste trailer van de nieuwe verfilming van Rudyard Kiplings The Jungle Book is te zien. De film van Andy Serkis combineert motion capture-animatie met live action-speelfilmbeelden. Christian Bale, Cate Blanchett en Benedict Cumberbatch kruipen in de huid van de dieren uit het klassieke boek.

Marvel's DOCTOR STRANGE..Doctor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch)..Photo Credit: Film Frame ..©2016 Marvel. All Rights Reserved., null

Speelweek 43: nieuw in de bios!

Array

26-10-2016 Zeven nieuwe films deze week! Zoals altijd zetten we ze op een rij en linken we naar artikelen waar we nog meer te vertellen hebben. De film van de week is Doctor Strange.

'Rachel McAdams in Dr. Strange'

Array

7-7-2015 In de categorie superheldengeruchten: Rachel McAdams zou wellicht een rol te pakken hebben in de Dr. Strange film. De hoofdrol wordt gespeeld door Benedict Cumberbatch.

Golden Globes 2015 winnaars

Array

12-1-2015 De 72e editie van de Golden Globes heeft de uitslagen bekend gemaakt. Eerder werden de nominaties bekend gemaakt. Dit zijn de winnaars van de Golden Globes 2015.

_TFJ0226.NEF, Black Bear Pictures

Speelweek 2: nieuw in de bioscoop

Array

7-1-2015 Gelukkig nieuwjaar aan alles BiosAgenda lezers! Ook in 2015 informeren we jullie weer graag over de nieuwste films. Deze week komen er acht nieuwe films uit. De film van de week is The Imitation Game.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Benedict Cumberbatch Feiten

Benedict Cumberbatch in The Fifth Estate
acteur, producent, stemacteur
Geboren 19-7-1976
Benedict Cumberbatch is voornamelijk bekend van zijn rol als detective Sherlock Holmes in de serie "Sherlock". Verder speelde Cumberbatch in Star Trek Into Darkness, The Imitation Game en in het toneelstuk 'Frankenstein'.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Groningen deze week

66 films in Groningen deze week66 films zijn te zien in Groningen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl