compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 2: nieuw in de bioscoop

Speelweek 2: nieuw in de bioscoop

Gelukkig nieuwjaar aan alles BiosAgenda lezers! Ook in 2015 informeren we jullie weer graag over de nieuwste films. Deze week komen er acht nieuwe films uit. De film van de week is The Imitation Game.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In The Imitation Game is Tweede Wereldoorlog is in volle gang. In Londen proberen ze de Duitse Enigma code te kraken, dat gaat echter niet zo gemakkelijk. De Britse wiskundige Alan Turing (Benedict Cumberbatch) wordt gevraagd om dit op lossen. Met zijn persoonlijkheid maakt hij zich echter niet geliefd.

Alan Turing is een van de belangrijkste wiskundigen ooit. Zijn werk staat aan de basis van de ontwikkeling van computers. Benedict Cumberbatch die bekend is van zijn rol als Sherlock Holmes in de tv-serie Sherlock en de films War Horse en Star Trek Into Darkness.

Dan Love Is Strange: Ben en George gaan na jarenlang samen te hebben gewoond eindelijk trouwen. Hierdoor verliest George zijn baan en Ben en George kunnen hun appartement niet meer betalen. Ze moeten noodgedwongen tijdelijk allebei ergens anders gaan wonen.

De hoofdrollen worden vertolkt door John Lithgow en Alfred Molina. John Lithgow maakte zich zelf onsterfelijk met zijn leuke rol in de TV-serie 3rd Rock From The Sun. In de serie Dexter maakte hij indruk met zijn huiveringwekkende rol als the Trinity Killer.

Met Unbroken gaat Angelina Jolie voor de tweede keer op de regisseursstoel zitten. De film vertelt het verhaal van Louis Zamperini (Jack O'Connell). Hij stort tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn bommenwerper en bemanning in de Stille Oceaan. Na 47 dagen lang worden ze uit de zee geplukt door het Japanse leger. Als ze in een krijgsgevangenenkamp worden geplaatst, maken ze kennis met de hardheid van de Japanners.

Met Miss Julie gaan we naar 1890: Miss Julie (Jessica Chastain) is de dochter van de gevestigde adel en woont in luxe. Alhoewel ze alles heeft wat haar hartje begeert, mist ze nog wel wat. Dan ontmoet ze dienaar John (Colin Farrell) en begint ze hem langzamerhand aan te moedigen tot een versierpoging. Maar al snel loopt het paar tegen maatschappelijke barrières aan.

Wolves gaat over de 18-jarige Cayden Richards (Lucas Till). Hij slaat op de vlucht slaat na de moord op zijn ouders en ontmoet een mysterieuze vreemdeling. Ze lijken niet veel van elkaar te verschillen. De vreemdeling stuurt Cayden naar het kleine plaatsje Lupine Ridge. Daar begint Cayden met een zoektocht naar zijn ware voorouders.

Er zijn in de film geen tot een minimale hoeveelheid computergegenereerde effecten gebruiken. De kostuums van de 'Wolves' zijn allemaal echt.

Voor Black Coal gaan we naar China: 1999. Rechercheur Zhang Zili is volop bezig met een mysterieuze moordzaak. Maar tijdens het onderzoek raakt hij ernstig gewond en is hij gedwongen zich terug te trekken. Vijf later slaat de moordenaar weer toe. Zhang die inmiddels een baantje als bewaker in een fabriek heeft besluit de zaak toch op te lossen. Gaandeweg ontdekt hij een connectie met een jonge vrouw waarop hij verliefd word. Maar langzaam neemt de zaak gevaarlijke wendingen.

In The Kidnapping of Michel Houllebecq zien we de schrijver als acteur die zichzelf speelt. De schrijver Michel Houllebecq wordt ontvoerd. In het huis waar hij gevangen wordt gehouden wordt de sfeer steeds vriendschappelijker: de ontvoerders geven hem steeds meer vrijheid. Maar wie gaat eigenlijk zijn losgeld betalen.

We sluiten af met het bizarre La Distancia: In deze surrealistische vertelling wordt een man gevangen gehouden in een fabriek die hij zelf bezit. Ondertussen proberen drie telepathische dwergen in te breken in de fabriek.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.