compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 43: nieuw in de bios!

Speelweek 43: nieuw in de bios!

Zeven nieuwe films deze week! Zoals altijd zetten we ze op een rij en linken we naar artikelen waar we nog meer te vertellen hebben. De film van de week is Doctor Strange.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) kan niet meer werken als chirurg na een auto-ongeluk. Op zoek naar genezing gaat hij naar de mysterieuze plaats Kamar-Taj. Daar leert hij krachtige magie die hij gebruikt om de wereld te redden van zijn ondergang.

Benedict Cumberbatch ken je onder andere van Star Trek Into Darkness, The Imitation Game en Sherlock.

Dr. Strange kreeg eerder een eigen film in 1978. De versie uit 2016 behoort tot de derde golf van the Marvel Cinematic Universe.

Meer zin in een romkom? Ga dan naar Hartenstrijd. Na een mislukte relatie besluit Tina alleen nog maar betekenisloze seks te hebben. Op hetzelfde moment wil Sven aan zijn beste vriend bewijzen dat hij een monogame relatie aan kan gaan. Sven en Tina ontmoeten elkaar en zien elkaar als de perfecte match voor hun nieuwe levensstijl.

Je kan nog kaarten winnen!

Erg goed is het Egyptische Clash, ook bekend als Eshtebak. Cairo, twee jaar na de Egyptische revolutie. Een politietruck vol gedetineerden baant zich een weg door demonstranten die de president willen afzetten. Kunnen de gedetineerden de verschillen in hun politieke opvattingen overbruggen? Kunnen ze elkaar vertrouwen?

De camera verlaat nooit de bus waarin de gevangenen zitten. Dit is een effect wat erg sterk werkt in deze film.

Meer weten? Lees snel de recensie!

Drama


Dan Three Generations, de film die in andere landen About Ray heet. Ray besluit dat hij geen meisje is maar een jongen en hij wil zich laten transformeren. Zijn moeder moet hier in het reine mee komen en op zoek naar zijn vader zodat hij toestemming kan geven voor de operaties.

Elle Fanning speelt hier de rol van Ramona/Ray. Ze brak door met haar rol in Super 8. Op haar 17e heeft ze al een enorme carrière achter zich.

Lees ook de recensie.

Ook mooi is L'économie du couple. Marie en Boris willen na een huwelijk van vijftien jaar scheiden. Marie heeft hun woning gekocht en Boris heeft het gerenoveerd. Boris kan het niet veroorloven om ergens anders te wonen. Er zit niks anders op dan om in hetzelfde huis te blijven wonen.

Berenice Bejo speelt de rol van Marie. Ze was ook te zien in The Artist.

Horror


Leuk voor rond de Halloween: Ouija: Origin of Evil. Los Angeles. 1967. Een moeder en twee dochters houden nep-seances. Maar dan roepen ze per ongeluk een echte kwaadaardige entiteit op die het lichaam van de jongste dochter overneemt.

We sluiten af met nog een horror: The Windmill Massacre. De Australische Jennifer belandt met een groep toeristen vanuit Amsterdam opeens bij een windmolen die een bloederig verleden heeft. De toeristen verdwijnen één voor één. Jennifer beseft dat ze allen iets gemeen hebben.

Veel kijkplezier!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.