compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

The Courier

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van The Courier

Benedict Cumberbatch (Greville Wynne)

Benedict Cumberbatch (Greville Wynne)

Delen op facebook
The Courier
Nederlandse première: 9-9-2021
Verenigd Koninkrijk, 2020, 111 min,

In The Courier onderschept de Britse geheime dienst een brief aan een Russische geheime dienst tijdens de Koude Oorlog, de bezorgdheid van soldaat Oleg Penkovsky omtrent wereld veiligheid en angst voor een kernoorlog alarmeert MI6 en de CIA die een Britse zakenman Greville Wynne rekruteren om contact te leggen met Penkovsky.

Bekijk bij:

meJanevideolandNETFLIXAmazon Prime Video

The Courier trailer en bijzonderheden

Greville Wynne schreef een autobiografie die voor het eerst werd gepubliceerd in 1967. Het was getiteld 'The Man From Moscow: The Story of Wynne and Penkovsky'. Scenarist Tom O'Connor was zich er echter van bewust dat de betrouwbaarheid van dit boek in twijfel werd getrokken. O'Connor zei: "Ik heb een paar mensen gelezen die de dingen waarvan Wynne beweerde dat ze gebeurden punt voor punt in diskrediet brachten, met het argument dat ze onmogelijk echt konden zijn."

Trailer van The CourierBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Courierhttps://i1.ytimg.com/vi/RKOH1ha9XXk/hqdefault.jpg2021-02-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dominic Cooke regisseerde eerder On Chesil Beach (2017).
Acteur Merab Ninidze was eerder te zien in Hostages (2017), Jupiter's Moon (2017), Bridge of Spies (2015) en The Fourth State (2012).
Benedict Cumberbatch heeft inmiddels de status van internationale filmster dankzij rollen in Avengers: Infinity War (2018), The Current War (2017), Doctor Strange (2016), The Hobbit: The Battle Of The Five Armies (2014), The Imitation Game (2014), The Fifth Estate (2013) en Tinker, Tailor, Soldier, Spy (2011).

The Courier - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Courier in de bioscoop

Wil je The Courier zien? Koop of huur de film hier:


meJane videoland NETFLIX Amazon Prime Video

Koude Oorlog-spion Greville Wynne en zijn Russische bron proberen een einde te maken aan de Cubaanse rakettencrisis.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

The Courier is een spionagethriller over het waargebeurde verhaal van de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne (Benedict Cumberbatch), die wordt gerekruteerd tijdens een van de grootste internationale conflicten in de geschiedenis.

The Courier is een spionagethriller over het waargebeurde verhaal van de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne (Benedict Cumberbatch), die wordt gerekruteerd tijdens een van de grootste internationale conflicten in de geschiedenis. In opdracht van de Britse MI-6 en een CIA-agent (Rachel Brosnahan), vormt hij een geheim, riskant partnerschap met Sovjetofficier Oleg Penkovsky (Merab Ninidze). Hun missie: belangrijke informatie verzamelen die nodig is om een nucleaire confrontatie te voorkomen en de Cuba Crisis te beëindigen. Wynne komt terecht in een levensgevaarlijke operatie waarin elke stap die hij zet wordt gevolgd en niemand te vertrouwen is.

Productiemaatschappij: 42, FilmNation Entertainment, SunnyMarch

Cast & Regisseur

Benedict Cumberbatch

Greville Wynne
Merab Ninidze

Oleg Penkovsky
Rachel Brosnahan

Emily Donovan
Jessie Buckley

Sheila Wynne
Russell Balogh

US Embassy Marine
Dominic Cooke

Regisseur