compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Assange noemt film een leugen

Assange noemt film een leugen

Dreamworks begonnen aan voorbereidingen voor Wikileaksfilm

24-1-2013 WikiLeaks mede-oprichter Julian Assange betitelde de nieuwe film The Fifth Estate, over de begindagen van de website als 'een leugen' en 'een propaganda-aanval' op WikiLeaks. De voornaamste rollen in film zijn al verdeeld onder bekende namen zoals Carice van Houten.

Delen op facebook

Assange deed deze uitspraken gisteravond tijdens een gesprek met studenten van het debalclub van Oxford Union. Assange baseerde zijn uitspraken na het lezen van het scenario, welke hij de hand op had weten te leggen.

Assange maakte, middels een video verbinding vanuit de Ecuadoriaanse ambassade, vooral bezwaar dat in de film de suggestie wordt gewekt alsof Iran aan een kernwapen bezig is, aldus Voice of Russia.

Eerder op de dag maakte Dreamworks bekend dat de Britse acteur Benedict Cumberbatch, die bij het grote publiek doorbrak als de moderne Sherlock Holmes in de Britse tv-serie 'Sherlock', Assange zal portretteren. De film The Fifth Estate is gebaseerd op het boek van Daniel Domscheit-Berg 'Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange and the World’s Most Dangeous Website', alsook het boek van David Leigh en Luke Harding 'WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy'.

De rol van Domscheit-Berg wordt vertolkt door "Daniel Bruhl", bekend van "Good Bye Lenin!" en The Edukators. DreamWorks laat verder weten dat ook de Nederlandse actriceCarice van Houten meespeelt als de IJslandse parlementslid Birgitta Jansdottir die een cruciale rol speelde bij het 'lekken' van de video 'Collateral Murder'. De film is gesitueerd in de begindagen van de website tot aan 'de grote lekken'. De film concentreert zich rond de breuk tussen de twee oprichters.

De film is gepland om op 15 november 2013 in première te gaan.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.