compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU

1917

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van 1917

George MacKay (Lance Corporal Schofield)

George MacKay (Lance Corporal Schofield)

Delen op facebook
1917
Nederlandse première: 9-1-2020
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2019, 119 min,

WOI, 1917. De twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake krijgen een schijnbaar onmogelijke opdracht om binnen acht uur een boodschap over te brengen, diep in vijandelijk gebied, om te voorkomen dat andere Britse soldaten, waaronder Blake's eigen broer, in een dodelijke val lopen.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIXAmazon Prime Video

1917 trailer en bijzonderheden

De film is door meester-cameraman Roger Deakins gefilmd als één-doorlopende-opname, waarmee het gevaar en de intensiteit van de barre tocht in echte tijd wordt beleefd. De film bevat bijna uitsluitend buitenopnamen.

De film is genomineerd voor drie Golden Globes en vierenzestig andere awards. De film heeft ook dertien awards gewonnen waaronder CFCA Award tijdens Chicago Film Critics Association Awards (2019) en Sierra Award tijdens Las Vegas Film Critics Society Awards (2019). Tom Holland was in gesprek voor de rol van Lance Corporal Blake, maar wees de rol af vanwege planningsconflicten. Benedict Cumberbatch en Andrew Scott werkten eerder samen aan de serie "Sherlock" met Cumberbatch als Sherlock Holmes en Andrew Scott als James Moriarty.

Trailer van 1917Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film 1917https://i1.ytimg.com/vi/LW91z69rPrY/hqdefault.jpg2019-10-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regisseur van de film is Sam Mendes maakte naam met de James Bond serie zoals Spectre (2015) en van Skyfall (2012). De hoofdpersoon van de film is Andrew Scott je kan hem kennen van 'Steel Country' (2018) en van 'Anton Chekhov's The Duel' (2010).

Veelvuldig gelauwerde cameraman Roger Deakins won een Oscar voor zijn werk voor Dennis Villeneuve bij Blade Runner 2049 (2017), daarvoor was hij al 12 keer genomineerd voor een Oscar. Hij werkte eerder met Sam Mendes aan Skyfall (2012) en met Ethan Coen en Joel Coen aan True Grit (2010).

1917 - Bioscopen, Tijden & Tickets

1917 in de bioscoop

Wil je 1917 zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX Amazon Prime Video

Schofield en Blake, twee jonge Britse soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog een schijnbaar onmogelijke missie krijgen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Van Oscar®winnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) komt een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog; 1917.

Van Oscar®winnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) komt een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog; 1917. Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay; bekend van Captain Fantastic) en Blake (Dean-Charles Chapman; van Game of Thrones) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer. 1917 is geregisseerd door Sam Mendes die samen met Krysty Wilson-Cairns (Penny Dreadful) het scenario heeft geschreven. De film wordt geproduceerd door Mendes en Pippa Harris (Revolutionary Road, Away We Go) onder Neal Street Productions met Jayne-Ann Tenggren (associate producer, Spectre), Callum McDougall (executive producer, Mary Poppins Returns, Skyfall) en Brian Oliver (Rocketman, Black Swan).

Productiemaatschappij: Amblin Partners, DreamWorks, Neal Street Productions, New Republic Pictures

Cast & Regisseur

Colin Firth

General Erinmore
Daniel Mays

Sergeant Sanders
George MacKay

Lance Corporal Schofield
Pip Carter

Lieutenant Gordon
Dean-Charles Chapman

Lance Corporal Blake
Sam Mendes

Regisseur

Nieuws over 1917