compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 7-7 t/m 13-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Voorverkoop bioscoopkaartjes begonnen

Voorverkoop bioscoopkaartjes begonnen

Kijk snel bij jouw stad: koop of reserveer

De BiosAgenda.nl-leden weten het al, bij enkele bioscopen kan je sinds gisteren al een kaartje kopen. Sterker nog het is zeer raadzaam om zo snel mogelijk je plekje te regelen, want er mogen maar 30 mensen per zaal en tussen elk huishouden moet tenminste 1,5 m ruimte zijn.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

BiosAgenda.nl wijkt eenmalig af van het gebruik om pas de woensdag voor de nieuwe voorstellingen de nieuwe programmering te publiceren, zodra we nieuwe programma's ontvangen publiceren we die. (De BiosAgenda.nl-leden hebben donderdag al een mail ontvangen met de programmering van hun stad).

Er is nogal wat veranderd. Zoals gezegd maar 30 mensen per zaal (inclusief personeel), er moet echt vooraf kaartjes gekocht worden of gereserveerd, want alle bezoekers worden vooraf geplaceerd. Verder zullen bioscoopmedewerkers vragen stellen over de gezondheid van de bezoekers. Meer gedetailleerde informatie hebben eerder gepubliceerd (Bioscopen na 1 juni open: hoe ziet dat er uit?).Ander filmaanbod

De bioscopen hebben ervoor gekozen om films die net draaiden of nog heel goed draaiden in de bioscoop voor 15 maart (het begin van de 'intelligente lockdown') om die weer aan te bieden. Denk aan titels als De Beentjes van Sint Hildegard, Bloodshot, 1917, Bad Boys For Life en My Spy. Er worden ook enkele publiekslievelingen teruggehaald zoals Interstellar, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I, The Great Gatsby, A Star Is Born en Grease.

Sommige klassiekers zoals A Star Is Born komen tijdelijk terug in de bioscoop

Sommige klassiekers zoals A Star Is Born komen tijdelijk terug in de bioscoopNieuwe functie. We hebben een nieuwe handigheidje geïntroduceerd voor de mensen die ons met een computer bezoeken, het knopje 'Films' in ons hoofdmenu is sinds vandaag uitklapbaar en de keuze "Films in de bioscoop" — in onze mobiele versie is het de keuze "Films in de bioscoop" in het hoofdmenu — toont de films die vanaf 1 juni in de bioscoop te zien zijn.

Het aanbod is ook vele malen kleiner dan normaal, dat komt omdat nieuwe films later in het jaar worden uitgebracht, anders draaien de nieuwe films onnodig verlies. Het mooie is dat er nu wat filmtitels teruggekomen in de bioscoop die velen graag daar willen zien.

Niet alle bioscopen gaan open

Niet alle bioscopen gaan open op 1 juni. Het is moeilijk om aan alle voorwaarden van de overheid te voldoen, de veiligheid van de eigen medewerkers te kunnen waarborgen en rendabel te draaien. Dus is het nog een heel gepuzzel met stoelen, bewegwijzering, handpompjes met desinfecterende gel, enz.De bedoeling is ook dat er niet veel gereisd gaat worden voor een bioscoopbezoek. Het advies luidt daarom kijk eerst bij je stad wat er draait en kies alleen voor dat filmaanbod.

Het zal opvallen dat meerdere films niet tegelijk beginnen, dat is om te voorkomen dat er onnodig file-vorming ontstaat in de bioscoop.

We verwachten in de loop van volgende week meer bioscoop-programmeringen te ontvangen dus kijk later in de week of je stad in de lijst er bij is gekomen.

Heel veel films raken snel uitverkocht, dat is het beeld dat we zien vanaf het moment dat de voorverkoop begonnen is.

Zelf goed opletten

De bioscopen kunnen van alles regelen, maar medewerking van het publiek is ook nodig. Goed de instructies van het bioscooppersoneel volgen, zich goed aan de algemeen geldende regels houden en vooral de bioscopen bezoeken.

Veel hangt ervan af hoe juni verloopt, als dat zonder incidenten verloopt dan zal eerder een versoepeling van de regels voor de bioscopen gaan gelden. De grootse angst is natuurlijk dat iemand besmet zou raken in de bioscoop, want dat zal gevolgen hebben voor de hele horeca.

De bioscopen hebben alles op orde en staan te popelen om weer bezoekers te ontvangen: daarom Kijk snel bij jouw stad: koop of reserveer een bioscoopkaartje.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.