compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

True History of the Kelly Gang

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldSeksGrof taalgebruik

Pitch van True History of the Kelly Gang

George MacKay (Ned Kelly)

George MacKay (Ned Kelly)

Delen op facebook
True History of the Kelly Gang
Nederlandse première: 12-3-2020
Australië, Verenigd Koninkrijk, 2019, 124 min,

Australië, 19e eeuw. Ned Kelly is een onbeduidende struikrover die na een traumatische ervaring escaleert naar overvallen op postkoetsen en uiteindelijk probeert een opstand tegen de Britse overheersers op touw te zetten.

Bekijk bij:

meJane

True History of the Kelly Gang trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op de roman van Peter Carey. De film won de prijs voor beste boekadaptatie tijdens de Australian Writers' Guild 2019.

Trailer van True History of the Kelly GangBekijk de trailer en de beste filmstills van de film True History of the Kelly Ganghttps://i1.ytimg.com/vi/r56os88HD1g/hqdefault.jpg2020-01-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

George MacKay viel al op als kindacteur, maar bouwt vanaf zijn achttiende aan een cv met met mooie titels als For Those in Peril (2013), Sunshine on Leith (2013) en The Boys Are Back (2009).
Russell Crowe hoort bij de Australische filmadel sinds hij speelde in titelas als L.A. Confidential (1997), Gladiator (Oscar, 2000) en A Beautiful Mind (2001).
Regisseur en westerliefhebber Justin Kurzel overrompelde de Australische filmwereld met zijn eerste film, voor zijn tweede film Macbeth (2015) strikte hij de internationale sterren Michael Fassbender en Marion Cotillard. Zij waren zo onder de indruk dat zij ook meewerkten aan zijn derde film, de computerspelverfilming Assassin's Creed (2016) met een nog grotere internationale cast. Deze film is zijn vierde film.

True History of the Kelly Gang - Bioscopen, Tijden & Tickets

True History of the Kelly Gang in de bioscoop

Wil je True History of the Kelly Gang zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Gebaseerd op de roman van Peter Carey. Het verhaal van de Australische bushranger Ned Kelly en zijn bende terwijl ze in de jaren 1870 voor autoriteiten vluchten.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Regisseur Justin Kurzel verfilmt in True History of the Kelly Gang de gelijknamige befaamde roman van Peter Carey; een meeslepend verhaal over de “rise and fall” van een legendarische Australische schurk.

Australië, 19e eeuw. Ned Kelly (George MacKay) is van jongs af aan in de leer bij de beroemde struikrover Harry Power (Russell Crowe). Wanneer zijn moeder gearresteerd wordt, neemt Ned geen genoegen meer met het overvallen van kleine postkoetsen. Ned verzamelt een groep rebellen om zich heen om een opstand te plannen tegen de Britse overheersers. Een onvermijdelijke clash tussen de vrijbuiters en autoriteiten lijkt in de maak… Regisseur Justin Kurzel verfilmt in True History of the Kelly Gang de gelijknamige befaamde roman van Peter Carey; een meeslepend verhaal over de “rise and fall” van een legendarische Australische schurk.

Productiemaatschappij: Daybreak Pictures, Film Victoria, Film4, La Cinéfacture, Porchlight Films, Screen Australia

Cast & Regisseur

Russell Crowe

Harry Power
Charlie Hunnam

Sergeant O'Neil
Nicholas Hoult

Constable Fitzpatrick
Essie Davis

Ellen Kelly
George MacKay

Ned Kelly
Justin Kurzel

Regisseur
True History of the Kelly Gang poster

Nieuws over True History of the Kelly Gang