compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Russell Crowe

Russell Crowe

Russell Crowe: films, nieuws

 

Biografie van Russell Crowe

Tommy Flanagan (I) en Russell Crowe in Sleeping Dogs
Tommy Flanagan (I) en Russell Crowe in Sleeping Dogs
Russell Crowe kwam al op jonge leeftijd in aanraaking met de filmindustrie omdat zijn ouders de catering deden op filmsets. Tegen 1994 verscheen hij in verschillende tv-series en had hij al aan een stuk of tien films meegwerkt. Crowe's doorbraak kwam met twee films: "Romper Stomper" (1992) en The Sum of Us (1994).

In 1995 verscheen Crowe in zijn eerste Amerikaanse films. The Quick and the Dead, met Sharon Stone en Gene Hackman. En de science fiction film "Virtuosity", waarvoor hij onder andere samenwerkte met Denzel Washington. Deze films brachten Crowe's Amerikaanse filmcarrire aan het rollen en nog geen twee jaar later was Crowe, samen met Kevin Spacey, Kim Basinger en Danny DeVito, te zien in L.A. Confidential.

Hoewel deze film hem een zekere mate van bekendheid verschafte, met name in de VS, kwam zijn internationale doorbraak in 2000 met Gladiator. Andere bekende films van Crowe zijn: A Beautiful Mind (2001), Master and Commander (2003), Cinderella Man (2005) en A Good Year. In 2007 verschijnt Crowe onder andere in de moderne western 3:10 to Yuma, met Christian Bale, en American Gangster, wederom met Denzel Washington.

Trivia over Russell Crowe

Russell Crowe heeft een rockgroep genaamd '30 Odd Foot of Grunts' (zie http://www.gruntland.com/tofog.htm). De band trad voor het eerst op na Crowe's succes in Gladiator in Austin, Texas in augustus van het jaar 2000. Kaartjes voor het concert werden voor meer dan vijfhonderd dollar per stuk verkocht op eBay.com.

Russell Crowe In het nieuws

Tv-tip: The Next Three Days, 20:30 Veronica

Array

29-9-2016 Een leraar riskeert alles wat hij heeft om zijn vrouw, die verdacht wordt van een gruwelijke moord, uit de gevangenis te krijgen. Door de regisseur van Crash. Met Russell Crowe.

TV-tip: Robin Hood, 20:30, Veronica

Array

25-1-2016 Russell Crowe is Robin Hood, de Engelse outlaw die zich na de dood van koning Richard ongeliefd maakt bij de adel en de nieuwe koning John.

TV-tip: Gladiator, 20:30 op NET5

Array

18-6-2015 De Romeinse generaal Maximus Decimus Meridius (Russell Crowe) wordt verraden door de beoogde opvolger van de Keizer, en zijn familie wordt afgemaakt. Hij trekt als gladiator naar Rome om wraak te nemen.

TV-Tip: Gladiator, 20:30 op Veronica

Array

16-12-2014 Een Romeinse generaal (Russell Crowe) wordt verraden door de beoogde opvolger van de Keizer, en zijn familie wordt afgemaakt. Hij trekt als gladiator naar Rome om wraak te nemen.

Kim Basinger in Nice Guys

Array

22-10-2014 Actrice Kim Basinger sluit zich aan bij de cast van Nice Guys. Hier neemt ze de rol van een rechter op zich. Basinger zal naast Ryan Gosling en Russell Crowe te zien zijn. De detective-thriller moet in juni 2016 in de bioscoop gaan verschijnen.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Russell Crowe Feiten

Russell Crowe in The Pope's Exorcist
acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 7-4-1964
Russell Crowe's doorbraak kwam in 1994 met The Sum of Us; drie jaar later verscheen hij in L.A. Confidential en in 2000 kwam zijn internationale doorbraak met Gladiator. Andere films van Crowe zijn Cinderella Man en American Gangster.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

186 films in Amsterdam deze week

186 films in Amsterdam deze week186 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl