compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > American Gangster knalt US box office in

American Gangster knalt US box office in

Enorme oppepper voor Amerikaanse bioscopen

5-11-2007 De bioscoopbezoeken in de Verenigde Staten zijn deze herfst matig te noemen. Met de komst van American Gangster en Bee Movie leeft de industrie weer helemaal op.

Delen op facebook

Ridley Scott's misdaadthriller American Gangster is met veel overtuiging op de eerste plaats in de box office terechtgekomen. De film bracht naar schatting 46,3 miljoen dolllar op in het openingsweekend; een record voor een misdaadfilm met een 17+ leeftijdsclassificatie. De film is gebaseerd op een krantenartikel over de drugbaas Frank Lucas (Denzel Washington), die in de jaren '70 heroïne naar Amerika smokkelde in de doodskisten van in Vietnam gevallen soldaten. Russell Crowe speelt inspecteur Richie Roberts, die Lucas op de hielen zit.

Ook de nummer twee van de afgelopen week, Paramount's animatiefilm Bee Movie, wist veel publiek naar zich toe te trekken. De film over de bij Barry B. Benson (stem van Jerry Seinfeld), bracht 39,1 miljoen dollar op.

De winnaars van vorige week de horror Saw IV en de komedie Dan in Real Life met Steve Carell vielen terug naar een derde en vierde plaats.

De enige tegenvaller was nieuwe binnenkomer Martian Child met John Cusack. De dramatische komedie kwam binnen op een zevende plaats.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.