compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 17-6 t/m 23-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 11: deze week in première

Speelweek 11: deze week in première

Deze week hebben we een zeer mooie en uitgebreide releaselijst voor je. Er komen acht nieuwe films uit. De film van de week is Oz: The Great and Powerful.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Oz: The Great and Powerful is een prequel van The Wizard of Oz. De gebeurtenissen in de film spelen zich dan ook af voor de gebeurtenissen van die film.

De goochelaar Oscar Diggs komt na een mislukte toverspreuk in het magische Land van Oz terecht. Daar probeert hij een grote tovenaar te worden. Hij ontmoet echter een drietal heksen en wordt al snel meegesleurd in de problemen van het Land van Oz en haar inwoners.

De hoofdrollen worden gespeeld door James Franco en Mila Kunis.

Dan Hitchcock. Dit is een biografische film over regisseur Alfred Hitchcock en zijn vrouw tijdens de opnames van een van zijn bekendste films: Psycho (1957). De productie gaat niet echt van een leien dakje. De film groeit echter uit tot een meesterwerk. Het is niet algemeen bekend dat Hitchcock's vrouw een grote rol van betekenis heeft gespeeld in het creatieve proces.

De hoofdrol wordt gespeeld door Anthony Hopkins en zijn vrouw wordt gespeeld door Helen Mirren. De actrice Janet Leigh wordt gespeeld door Scarlett Johansson.

Steven Soderbergh heeft aangegeven dat Side Effects zijn laatste speelfilm is. Hij gaat zich volledig toeleggen op theater.

Een ambitieuze psychiater (Jude Law) weet niet wat hij met zijn patiente Emily (Rooney Mara) aan moet. Ze is zwaar depressief. Dan geeft hij haar het nieuwe medicijn Ablixa. Ze knapt zienderogen op. Maar dan wordt Emily's man vermoord. Emily staat met een mes in haar handen zonder dat ze weet wat er is gebeurd.

Dan de Nederlandse film &Me. De 24-jarige Spaanse studente Edurne verhuist naar Brussel om stage te lopen. Daar leert ze de 40-jarige Duitse homoseksueel Eduard kennen. Hij is zo teleurgesteld in de liefde dat hij op zoek is naar een vrouw. Edurne en Eduard krijgen een bijzondere relatie.

Om het Europese thema van de film acht te nemen is de film in Belgie gefilmd, de regisseur is Nederlands en de hoofdrolspelers komen uit Spanje, Duitsland en Nederland.

Dan gaan we verder met Broken City (niet te verwarren met Broken dat vorige week uitkwam).

De burgemeester van New York (gespeeld door Russell Crowe) vermoedt dat zijn vrouw (Catherine Zeta-Jones) een affaire heeft. Hij huurt een prive-detective (Mark Wahlberg) in. Die bevestigt de affaire. Maar dan wordt het dode lichaam van de minnaar gevonden.

Deze film is terecht gekomen in wat ze 'development hell' noemen. Het script was in 2008 al voltooid. Uiteindelijk werd het in 2011 weer opgepikt.

The Sweeney is een harde Britse actiefilm die is gebaseerd op de gelijknamige TV-serie uit de jaren zeventig.

Jack Regan is een Britse politieman die het niet zo nauw met de wet. Dat brengt hem vaak in de problemen met Interne Zaken. Als hij en zijn partner George Carter een gewapende overval helemaal uit de hand zien lopen gaat hij op zoek naar de verantwoordelijke.

Dan steken we over naar Frankrijk voor Trois mondes: Als Al iemand aanrijdt staat zijn leven in een klap op zijn kop. Op aanraden van zijn vrienden rijdt hij snel door zonder naar het slachtoffer te kijken. Julliette heeft het echter allemaal zien gebeuren en gaat helpt de vrouw van het slachtoffer.

Deze film was eerder geselecteerd voor het filmfestival van Cannes. De film draaide daar mee in het Un Certain Regard programma.

We sluiten af met Paradies: Glaube. In het tweede deel van de Paradies serie volgende we een Anna Maria die het katholicisme probeert te verspreiden. Als ze vakantie heeft gaat ze langs de deuren met Mariabeelden. Haar echtgenoot, een Egpytische moslim, keert na jaren afwezigheid weer terug en zorgt voor veel spanning.

Dit is het tweede deel uit de Paradies serie, na Paradies: Liebe en voor Paradies: Hoffnung. De film trilogie gaat over drie vrouwen uit dezelfde familie.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.