compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU

Hitchcock

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Hitchcock

Scarlett Johansson (Janet Leigh)

Scarlett Johansson (Janet Leigh)

Delen op facebook
Hitchcock
Nederlandse première: 14-3-2013
Verenigde Staten, 2012, 98 min,

Dit is een biografische film over regisseur Alfred Hitchcock en zijn vrouw tijdens de opnames van een van zijn bekendste films: Psycho (1957). De productie gaat niet echt van een leien dakje. De film groeit echter uit tot een meesterwerk. Het is niet algemeen bekend dat Hitchcock's vrouw een grote rol van betekenis heeft gespeeld in het creatieve proces.

Bekijk bij:

meJaneDisney+

Hitchcock trailer en bijzonderheden

De film is in maar 36 dagen opgenomen.

Trailer van HitchcockBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Hitchcockhttps://i1.ytimg.com/vi/3rQuRLERl6A/hqdefault.jpg2013-03-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Ondanks dat schrijver John J. McLaughlin pas voor drie films meewerkte aan het scenario, met de film Black Swan wist hij zich al 11 keer te nomineren, waarvan hij er 3 gewonnen heeft. Dit waren de prijzen voor Beste Screenplay op de Austin Film Critics Association en de Fangoria Chainsaw Awards. De tweede plaats kreeg hij op het Central Ohio Film Critics Association voor beste screenplay.

Hitchcock - Bioscopen, Tijden & Tickets

Hitchcock in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Hitchcock zien? Koop of huur de film hier:


meJane Disney+

Biografische film over regisseur Alfred Hitchcock en zijn vrouw tijdens de opnames van zijn film: Psycho (1957). Hoofdrollen van Anthony Hopkins en Helen Mirren.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: 20th Century Fox, 20th Century Fox Netherlands, Allan Padelford Camera Cars, Animal Savvy, Cold Spring Pictures, Fox Searchlight Pictures, Montecito Picture Company, The, Warner Bros.

Cast & Regisseur

Anthony Hopkins

Alfred Hitchcock
Helen Mirren

Alma Reville
Toni Collette

Peggy Robertson
Jessica Biel

Vera Miles
Sacha Gervasi

Regisseur

Nieuws over Hitchcock