compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Hitchcock

Hitchcock

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

biografie, drama

Pitch van Hitchcock
Scarlett Johansson (Janet Leigh)
Scarlett Johansson (Janet Leigh)
Delen op facebook
Hitchcock
Nederlandse première: 14-3-2013
Verenigde Staten, 2012, 98 min,
Dit is een biografische film over regisseur Alfred Hitchcock en zijn vrouw tijdens de opnames van een van zijn bekendste films: Psycho (1957). De productie gaat niet echt van een leien dakje. De film groeit echter uit tot een meesterwerk. Het is niet algemeen bekend dat Hitchcock's vrouw een grote rol van betekenis heeft gespeeld in het creatieve proces.
trailer en bijzonderheden over Hitchcock
De film is in maar 36 dagen opgenomen.
Aanloop van Hitchcock
Ondanks dat schrijver John J. McLaughlin pas voor drie films meewerkte aan het scenario, met de film Black Swan wist hij zich al 11 keer te nomineren, waarvan hij er 3 gewonnen heeft. Dit waren de prijzen voor Beste Screenplay op de Austin Film Critics Association en de Fangoria Chainsaw Awards. De tweede plaats kreeg hij op het Central Ohio Film Critics Association voor beste screenplay.
BioscoopAgenda van Hitchcock

Hitchcock in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Hitchcock zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Biografische film over regisseur Alfred Hitchcock en zijn vrouw tijdens de opnames van zijn film: Psycho (1957). Hoofdrollen van Anthony Hopkins en Helen Mirren.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen