compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson: films, nieuws

 

Biografie van Scarlett Johansson

Scarlett Johansson in Asteroid City
Scarlett Johansson in Asteroid City
Scarlett Johansson werd op 22 november 1984 geboren in New York, precies drie minuten eerder dan haar tweelingbroer Hunter. Haar ouders zijn Melanie Sloan, een Joodse producente uit New York en Karsten Johansson, een architect van Deense komaf. Haar ouders ontmoetten elkaar in Denemarken, waarna ze naar de Verenigde Staten verhuisden. Scarlett heeft een oudere zus, Vanessa, die ook actrice is, en een broer die Adrian heet.

Scarlett begon al jong met acteren. De eerste fim waarin ze speelde was North (1994). Ze speelde hierin de rol van Laura Nelson. In 1997 speelde ze de rol van Molly Pruitt in "Home Alone III". Scarlett werd bekend bij het grote publiek met de film "The Horse Wisperer" (1998), waarin ze Grace speelde. Ze kreeg voor haar rol een Hollywood Reporter Young Star award.

Volgende films waarin Scarlett een rol vertolkte waren onder andere Ghost World (2001) en het succesvolle Lost in Translation (2003) waarin ze naast Bill Murray speelde. In hetzelfde jaar kwam Girl with a Pearl Earring (2003) uit. Voor beide films werd ze in 2003 genomineerd voor een Golden Globe. Haar rol in The Island (2005) waarin ze samen met Ewan McGregor speelde kreeg matige kritieken.

Scarlett werd opnieuw genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in de film Match Point (2005) van Woody Allen. In 2007 speelde de actrice in The Nanny Diaries, die geflopt is. Vanaf 2008 ging het weer bergopwaarts met haar carrière, met films als "The Other Boley Girl" (2008), "Vicky Christina Barcelona" (2008) en He's Just Not That Into You (2009) die positieve kritieken kregen.

Johansson's nieuwste film is Iron Man 2 (2010), waarin ze speelt naast Robert Downey Jr..

Trivia over Scarlett Johansson

Scarlett had een relatie met acteur Josh Hartnett van 2004 tot eind 2006.

De actrice heeft in mei 2008 haar eerste muziekalbum uitgebracht, getiteld Anywhere I Lay My Head. Het album bevatte vooral covers van Tom Waits. Haar tweede album, Break Up, werd uitgebracht in september 2009.

Scarlett Johansson In het nieuws

Beeld uit Avengers: Infinity Wars (c) 2018

Recordopbrengst openingsweekend Avengers

In Nederland brengt film bijna 2 miljoen op

30-4-2018 De nieuwe superheldenfilm Avengers: Infinity War heeft dit weekend het record gebroken voor de allerhoogste opbrengst tijdens een openingsweekend. De film bracht wereldwijd meer dan 630 miljoen dollar op, waarvan bijna 2 miljoen in Nederland.

Ed Skrein in Deadpool (c) 20th Century Fox

Ed Skrein stapt uit Hellboy wegens whitewashing

29-8-2017 Acteur Ed Skrein zal niet meer te zien zijn in de reboot van Hellboy. Hij kwam erachter dat zijn personage van oorsprong Aziatisch was en beschuldigt de makers van whitewashing.

(c) Universal

Hail, Caesar! recensie

'Vermakelijke meta-komedie'

17-2-2016 De gebroeders Coen dansen als Gene Kelly heen en weer over de lijn tussen parodie op en ode aan het Hollywood van net na de Tweede Wereldoorlog en brengen daarbij flarden uit klassieke genres samen tot een uiterst vermakelijke meta-komedie over cinema, geloof en het communisme.

Marvel's Avengers: Age Of Ultron..Quicksilver/Pietro Maximoff (Aaron Taylor-Johnson) and Scarlet Witch/Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen)..Ph: Jay Maidment..©Marvel 2015

'De formule werkt'

22-4-2015 Het grootste probleem van The Avengers: Age of Ultron is dat het moet opboksen tegen zijn voorganger The Avengers. Die film was niet alleen een van de grootste filmhits ooit maar ook zeer geslaagd door de grappige dialogen, sterke actie en leuke plot. Kan de nieuwe film de concurrentie met zichzelf aan?

Johansson in 'Ghost in the Shell'

6-1-2015 Johansson zal spelen in de aankomende adaptatie van de Japanse manga/anime Ghost in the Shell. De film zal in 'live-action' worden opgenomen, wat inhoudt dat animatie en 'echte opnames' zullen worden samengevoegd.

<  1234567  >
Laatste filmnieuws

Scarlett Johansson Feiten

Scarlett Johansson in Asteroid City
acteur, producent, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 22-11-1984
Scarlett Johnsson werd op 22 november 1984 geboren en heeft een oudere zus, broer en tweelingbroer. Ze werd bekend door de film "The Horse Wisperer" (1998) en speelde daarna hoofdrollen in diverse films.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Eindhoven deze week

66 films in Eindhoven deze weekDe laatste filmvertoning in Eindhoven is vanavond om 22:15 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl