compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 50/ 2008

Box Office Update - week 50/ 2008

Einde van de wereld op nummer één

16-12-2008 : The Day the Earth Stood Still behaalt de eerste plaats in de box office. Wit Licht staat op de vierde en High School Musical 3 op de vijfde plaats.

Delen op facebook

The remake van de gelijknamige film uit 1951, The Day the Earth Stood Still, behaalt deze week de eerste plaats in de box office. In deze film over het einde van de wereld door een invasie van buitenaardse wezens speelt Keanu Reeves de rol van een als mens vermomd buitenaards wezen. Madagascar: Escape 2 Africa komt hierdoor op de tweede en Oorlogswinter op de derde plek.

Wit licht, het acteerdebuut van Marco Borsato, belandt op de vierde plaats. Het acteerspel van Marco Borsato werd vrij negatief bekritiseerd. Daaronder staat nog een nieuwe binnenkomer, High School Musical 3. De James Bond film Quantum of Solace zakt van de derde naar de zesde plaats en Twilight eindigt daaronder op de zevende plaats.

Op de achtste plaats staat de vierde en laatste nieuwkomer in de top tien deze week: Vicky Cristina Barcelona. Deze nieuwe film van Woody Allen met in de hoofdrollen de 'hot chicks' Penélope Cruz en Scarlett Johansson en de 'hunk' Javier Bardem gaat over de liefde, kunst en de liefde voor kunst. daaronder eindigt Changeling met Angelina Jolie en op de laatste plaats staat Body of Lies.

Deze week maar liefst acht nieuwe films. De film met de meeste bioscoopzalen is de romantische komedie Australia van de maker van 'Romeo + Juliet' en Moulin Rouge. De kinderen kunnen deze week hun hart ophalen met maar liefst drie films: de echte piratenfilm Piet Piraat en het zwaard van Zilvertand, Niko en de vliegende brigade, winnaar van de Publieksprijs en de Cinekid Filmprijs en de Noorse film S.O.S. Kleine zeehond.

De voor- en vooral nadelen van Kerstmis worden behandeld in Anywhere But Home met Reese Witherspoon en Vince Vaughn. De filmhuisliefhebbers kunnen naar "L' Empreinte de l'ange" of naar Brief Encounter, een klassieker uit 1945. Ten slotte draait in Amsterdam de documentaire Standard Operating Procedure over de Abu Ghraib-gevangenis, de VS en de oorlog in Irak.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.