compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ewan McGregor

Ewan McGregor

Ewan McGregor: films, nieuws

 

Biografie van Ewan McGregor

Ewan McGregor in Birds of Prey
Ewan McGregor in Birds of Prey
Ewan Gordon McGregor werd in 1971 in Schotland geboren. Op zestienjarige leeftijd stopte hij met school en sloot zich aan bij het Perth Repertory Theatre. Hij studeerde een jaar drama in Fife en vervolgens drie jaar op Londens Guildhall School of Music and Drama. Net voor hij slaagde verliet hij zijn opleiding na zijn rol van Private Mick Hopper in Dennis Potters serie "Lipstick on Your Collar".

Zijn eerste benoemenswaardige rol was in Shallow Grave. Daarna speelde hij in "Pillow Book" en Trainspotting, waardoor hij in de publieke belangstelling kwam. Nu is hij één van de meest gevraagde acteurs van zijn generatie. Hij speelde o.a. nog in "Moulin Rouge", Big Fish en "Black Hwak Down". En hij heeft de rol van Obi-wan Kenobi vervuld in de eerste drie Star Wars episodes.

McGregor heeft samen met zijn vrienden Johnny Lee Miller, Sean Pertwee, Jude Law en Sadie Frost een productiebedrijf voor films die niet voldoen aan de standaarden volgens Hollywood.

Trivia over Ewan McGregor

Ewan McGregor is erg gesteld op zijn privacy, hij wil bijvoorbeeld absoluut niet dat zijn kinderen worden gefotografeerd of gefilmd.

McGregor is een ambassadeur voor Unicef en heeft een vierjarig meisje uit Mongolië geadopteerd.

Hij stopte met school omdat zijn moeder dat wilde.

Ewan McGregor In het nieuws

Ewan McGregor and Jim Cummings in Christopher Robin (2018).

NL trailer Janneman Robinson online (trailer)

29-6-2018 De Nederlandstalige trailer van Janneman Robinson & Poeh (NL) staat online. In deze film speelt Ewan McGregor de volwassen Janneman Robinson, die nog steeds met zijn knuffelbeer Winnie de Poeh praat.

Ewan McGregor in 'August: Osage County' (2013)

Ewan McGregor speelt in sequel The Shining

15-6-2018 Acteur Ewan McGregor zal de rol van de volwassen Danny spelen in de opvolger van Stanley Kubricks horrorklassieker The Shining (1980). Deze film heet Doctor Sleep en zal uitkomen in 2020.

Adam Driver en Jonathan Pryce in The Man Who Killed Don Quixote (c) 2018

The Man Who Killed Don Quixote afsluiter Cannes

Productie duurde bijna 20 jaar

20-4-2018 Na een moeizame worsteling van bijna 20 jaar is het nu dan echt zover: 'The Man Who Killed Don Quixote' gaat in première. Terry Gilliams langverwachte, steeds uitgestelde avonturenfilm wordt op 19 mei vertoond als afsluiter op het Filmfestival van Cannes.

Ewen Bremner als Spud (c) Universal

Interviews T2: Trainspotting

'Wij gebruikten nostalgie als wapen'

16-2-2017 Toen Trainspotting in 1996 uitkwam, was het een enorm succes waardoor de cast en regisseur Danny Boyle in een klap wereldberoemd werden. Met het 20-jarige jubileum in gedachten achtte Boyle de tijd rijp voor een vervolg. BiosAgenda.nl sprak in Berlijn tijdens het filmfestival met Danny Boyle en Ewen 'Spud' Bremner over dit vervolg vol humor en nostalgie.

MOANA is an adventurous, tenacious and compassionate 16-year-old who sails out on a daring mission to save her people. Along the way, she discovers the one thing she's always sought: her own identity.

Speelweek 48: nieuw in de bios!

30-11-2016 Het is bijna de laatste maand van het jaar en dan komen er altijd heel veel film uit. Deze week zijn het maar liefst negen! De film van de week is Vaiana.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Ewan McGregor Feiten

acteur, regisseur, stemacteur
Geboren 31-3-1971
Ewan McGregor werd bekend door zijn rol in Trainspotting en is één van de meest gevraagde acteurs van zijn generatie.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

80 films in Utrecht deze week

80 films in Utrecht deze week80 films zijn te zien in Utrecht deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl