compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ewan McGregor

Ewan McGregor

Ewan McGregor: films, nieuws

 
Biografie van Ewan McGregor
Ewan McGregor in Doctor Sleep
Ewan McGregor in Doctor Sleep
Ewan Gordon McGregor werd in 1971 in Schotland geboren. Op zestienjarige leeftijd stopte hij met school en sloot zich aan bij het Perth Repertory Theatre. Hij studeerde een jaar drama in Fife en vervolgens drie jaar op Londens Guildhall School of Music and Drama. Net voor hij slaagde verliet hij zijn opleiding na zijn rol van Private Mick Hopper in Dennis Potters serie "Lipstick on Your Collar".

Zijn eerste benoemenswaardige rol was in Shallow Grave. Daarna speelde hij in "Pillow Book" en Trainspotting, waardoor hij in de publieke belangstelling kwam. Nu is hij één van de meest gevraagde acteurs van zijn generatie. Hij speelde o.a. nog in Moulin Rouge, Big Fish en "Black Hwak Down". En hij heeft de rol van Obi-wan Kenobi vervuld in de eerste drie Star Wars episodes.

McGregor heeft samen met zijn vrienden Johnny Lee Miller, Sean Pertwee, Jude Law en Sadie Frost een productiebedrijf voor films die niet voldoen aan de standaarden volgens Hollywood.
Trivia over Ewan McGregor
Doctor Sleep trailer
Ewan McGregor is erg gesteld op zijn privacy, hij wil bijvoorbeeld absoluut niet dat zijn kinderen worden gefotografeerd of gefilmd.

McGregor is een ambassadeur voor Unicef en heeft een vierjarig meisje uit Mongolië geadopteerd.

Hij stopte met school omdat zijn moeder dat wilde.
Ewan McGregor In het nieuws
Ewan McGregor and Jim Cummings in Christopher Robin (2018).

NL trailer Janneman Robinson online (trailer)

29-6-2018 De Nederlandstalige trailer van Janneman Robinson & Poeh (NL) staat online. In deze film speelt Ewan McGregor de volwassen Janneman Robinson, die nog steeds met zijn knuffelbeer Winnie de Poeh praat.

Ewan McGregor in 'August: Osage County' (2013)

Ewan McGregor speelt in sequel The Shining

15-6-2018 Acteur Ewan McGregor zal de rol van de volwassen Danny spelen in de opvolger van Stanley Kubricks horrorklassieker The Shining (1980). Deze film heet Doctor Sleep en zal uitkomen in 2020.

Adam Driver en Jonathan Pryce in The Man Who Killed Don Quixote (c) 2018

The Man Who Killed Don Quixote afsluiter Cannes

Productie duurde bijna 20 jaar

20-4-2018 Na een moeizame worsteling van bijna 20 jaar is het nu dan echt zover: 'The Man Who Killed Don Quixote' gaat in première. Terry Gilliams langverwachte, steeds uitgestelde avonturenfilm wordt op 19 mei vertoond als afsluiter op het Filmfestival van Cannes.

Ewen Bremner als Spud (c) Universal

Interviews T2: Trainspotting

'Wij gebruikten nostalgie als wapen'

16-2-2017 Toen Trainspotting in 1996 uitkwam, was het een enorm succes waardoor de cast en regisseur Danny Boyle in een klap wereldberoemd werden. Met het 20-jarige jubileum in gedachten achtte Boyle de tijd rijp voor een vervolg. BiosAgenda.nl sprak in Berlijn tijdens het filmfestival met Danny Boyle en Ewen 'Spud' Bremner over dit vervolg vol humor en nostalgie.

MOANA is an adventurous, tenacious and compassionate 16-year-old who sails out on a daring mission to save her people. Along the way, she discovers the one thing she's always sought: her own identity.

Speelweek 48: nieuw in de bios!

30-11-2016 Het is bijna de laatste maand van het jaar en dan komen er altijd heel veel film uit. Deze week zijn het maar liefst negen! De film van de week is Vaiana.

<  1234  >
Laatste filmnieuws
Ewan McGregor Feiten
Ewan McGregor© A-film
acteur, regisseur, stemacteur
Geboren 31-3-1971
Ewan McGregor werd bekend door zijn rol in Trainspotting en is één van de meest gevraagde acteurs van zijn generatie.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
93 films in Den Haag deze week
93 films in Den Haag deze weekDe laatste filmvertoning in Den Haag is vanavond om 22:40 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl