compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Christopher Plummer

Christopher Plummer

Christopher Plummer: films, nieuws

 

Biografie van Christopher Plummer

Jamie Lee Curtis, Christopher Plummer en Don Johnson in Knives Out
Jamie Lee Curtis, Christopher Plummer en Don Johnson in Knives Out
Christopher Plummer werd in 1929 geboren in Ontario, Canada. Hij studeerde voor concertpianist maar ontwikkelde al snel een voorliefde voor theater en begon met acteren op de middelbare school. In Montreal begon Plummer zijn professionele carrière op het podium en de radio. Hij won een Theatre World Award en bleef actief in het theater.

Plummers filmcarrière begon in 1958 met een rol in "Stage Struck". Daarop volgden een aantal succesvolle films, waaronder "Battle of Britain" (1969), "Star Trek IV: The Undiscovered Country" (1991), Malcolm X (1992) en Twelve Monkeys (1995). In 1999 won hij veel prijzen voor zijn vertolking van een televisiejournalist in The Insider. Maar het bekendst is hij wel door zijn vertolking van kapitein Von Trapp in "The Sound of Musical" uit 1965.

Plummer heeft in ongeveer honderd televisieprogramma's en series opgetreden. Hij won o.a. een Emmy voor zijn rol in 'Hamlet at Elsinore', 'The Thorn Birds en 'Nuremberg'.

Christopher Plummer In het nieuws

Christopher Plummer in Barrymore (2011)

Christopher Plummer (91) overleden

Acteur bekend van The Sound of Music, Up en Knives Out

5-2-2021 Oscar-winnende acteur Christopher Plummer — synoniem met het personage kapitein Von Trapp in Sound of Music — is overleden aan de gevolgen van een val. Hij was nog druk bezig met de opnames van Heroes of the Golden Mask.

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd voor een Oscar © 2015 Arjo Frank | BiosAgenda

Vooral filmhuisfilms genomineerd voor Oscars 2018

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd

23-1-2018 De nominaties voor de 90e Academy Awards zijn vanmiddag bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. The Shape of Water is maar liefst 13 maal genomineerd, Dunkirk is 8 maal genomineerd en Darkest Hour kreeg vijf nominaties. Zondag 4 maart 2018 worden de Oscars uitgereikt.

Remember recensie

'Auschwitz-overlevende op oorlogspad'

17-5-2016 Vanaf 19 draait de nieuwe film van "Atom Eyogan" in de bioscoop. In deze recensie kijken we of Remember de moeite waard is.

De uitreiking van de Oscars vond gisternacht plaats.

Oscar naar The Artist

Weinig verrassingen onder de winnaars

27-2-2012 Gisternacht zijn de Oscars, ookwel bekend als the Academy Awards uitgereikt. The Artist won de Oscar voor Beste Film.

Tom Sherak (voorzitter van de Academy) en actrice Jennifer Lawrence maakten de nominaties bekend. Hier het moment dat Rundskop wordt aangekondigd.

Rundskop genomineerd voor een Oscar

Bekendmaking van de Oscarnominaties 2012

24-1-2012 De Oscarnominaties zijn dan eindelijk bekendgemaakt. De film Hugo heeft maar liefst elf nominaties, op de hielen gevolgd door The Artist met tien, en op afstand met zes nominaties Moneyball en War Horse. De grote verrassing is dat Rundskop (Engelse titel Bullhead) genomineerd is in de categorie beste film in een buitenlandse taal.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Christopher Plummer Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 13-12-1929
Christopher Plummer werd bekend door zijn vertolking van kapitein Von Trapp in de musical The Sound of Music. Hij is zowel op theater- als op filmgebied actief. Meer benoemenswaardige rollen waren die in Star Trek IV en Twelve Monkeys.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

83 films in Rotterdam deze week

83 films in Rotterdam deze week83 films zijn te zien in Rotterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl