compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Twelve Monkeys

Twelve Monkeys

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, science fiction, thriller

Pitch van Twelve Monkeys
2035. Nadat in 1996 vijf miljard mensen uitgeroeid zijn door een virus, leeft de mensheid ondergronds. James Cole wordt teruggestuurd in de tijd om onderzoek te doen naar het virus. Hij komt een paar jaar te vroeg terecht, waar natuurlijk niemand zijn verhaal gelooft.
Delen op facebook
Twelve Monkeys
Nederlandse première: 2002
Verenigde Staten, 1995, 129 min,
bijzonderheden over Twelve Monkeys
Gilliam gaf Bruce Willis een lijst met 'Willis acteer clichés' die hij absoluut niet wlde zien in deze film, inclusief de 'staar met staalblauwe ogen'.
Aanloop van Twelve Monkeys
Terry Gilliam regisseerde o.a. ook And Now for Something Completely Different (1971), Monty Python and the Holy Grail (1975), "Time Bandits" (1981), Brazil (1985), Fear and Loathing in Las Vegas (1998) en The Brothers Grimm (2004).
BioscoopAgenda van Twelve Monkeys

Twelve Monkeys in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Twelve Monkeys zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


2035. James Cole (Bruce Willis) wordt teruggestuurd in de tijd om onderzoek te doen naar een dodelijk virus. Niemand gelooft hem en hij begint aan zijn eigen verstand te twijfelen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen