compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU

Brazil

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch

In een Orwelliaanse toekomst wordt de bevolking compleet gecontroleerd door de staat. Sam Lowry is een ambtenaar die op een dag een fout ontdekt in één van de papieren die zijn kantoor passeert. Deze fout leidt tot de arrestatie van een compleet onschuldige man. Lowry probeert de fout te herstellen, maar komt hierdoor zelf in de problemen.
Delen op facebook
Brazil
Verenigd Koninkrijk, 1985, 131 min,

bijzonderheden

'Brazil' wordt vaak vergeleken met Dr. Strangelove en 1984, en de film vertoont daar inderdaad overeenkomsten mee - het decor is troosteloos, de stemming is apocalyptisch en Big Brother ziet alles.
Terry Gilliam raakte verstrikt in een conflict met Universal Pictures, die een happy end eiste. De recalcitrante Gilliam toonde Brazil stiekem, nog voor de release, aan filmcritici, die hem meteen een aantal prestigieuze filmprijzen toekenden. Universal bracht Brazil toen alsnog uit.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Terry Gilliam regisseerde o.a. ook And Now for Something Completely Different (1971), Monty Python and the Holy Grail (1975), "Time Bandits" (1981), Twelve Monkeys (1995), Fear and Loathing in Las Vegas (1998) en The Brothers Grimm (2004).

Brazil - Bioscopen, Tijden & Tickets

Brazil in de bioscoop

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Embassy International Pictures, Universal Pictures

Cast & Regisseur

Robert De Niro

Archibald 'Harry' Tuttle
Ian Holm

Mr. M. Kurtzmann
Peter Vaughan

Mr. Helpmann
Terry Gilliam

Regisseur