compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Brazil

Brazil

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

fantasy, filmhuis

Pitch van Brazil
In een Orwelliaanse toekomst wordt de bevolking compleet gecontroleerd door de staat. Sam Lowry is een ambtenaar die op een dag een fout ontdekt in één van de papieren die zijn kantoor passeert. Deze fout leidt tot de arrestatie van een compleet onschuldige man. Lowry probeert de fout te herstellen, maar komt hierdoor zelf in de problemen.
Delen op facebook
Brazil
Nederlandse première: 2002
Groot-Brittannië, 1985, 131 min,
bijzonderheden over Brazil
'Brazil' wordt vaak vergeleken met Dr. Strangelove en 1984, en de film vertoont daar inderdaad overeenkomsten mee - het decor is troosteloos, de stemming is apocalyptisch en Big Brother ziet alles.
Terry Gilliam raakte verstrikt in een conflict met Universal Pictures, die een happy end eiste. De recalcitrante Gilliam toonde Brazil stiekem, nog voor de release, aan filmcritici, die hem meteen een aantal prestigieuze filmprijzen toekenden. Universal bracht Brazil toen alsnog uit.
Aanloop van Brazil
Terry Gilliam regisseerde o.a. ook And Now for Something Completely Different (1971), Monty Python and the Holy Grail (1975), "Time Bandits" (1981), Twelve Monkeys (1995), Fear and Loathing in Las Vegas (1998) en The Brothers Grimm (2004).
BioscoopAgenda van Brazil

Brazil in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Brazil zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 27 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In een Orwelliaanse toekomst wordt de bevolking compleet gecontroleerd door de staat. Een man probeert een fout te herstellen, maar komt daardoor in de problemen. Met Robert De Niro.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen