compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Brazil

Brazil

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

Pitch

In een Orwelliaanse toekomst wordt de bevolking compleet gecontroleerd door de staat. Sam Lowry is een ambtenaar die op een dag een fout ontdekt in één van de papieren die zijn kantoor passeert. Deze fout leidt tot de arrestatie van een compleet onschuldige man. Lowry probeert de fout te herstellen, maar komt hierdoor zelf in de problemen.
Delen op facebook
Brazil
Groot-Brittannië, 1985, 131 min,

bijzonderheden

'Brazil' wordt vaak vergeleken met Dr. Strangelove en 1984, en de film vertoont daar inderdaad overeenkomsten mee - het decor is troosteloos, de stemming is apocalyptisch en Big Brother ziet alles.
Terry Gilliam raakte verstrikt in een conflict met Universal Pictures, die een happy end eiste. De recalcitrante Gilliam toonde Brazil stiekem, nog voor de release, aan filmcritici, die hem meteen een aantal prestigieuze filmprijzen toekenden. Universal bracht Brazil toen alsnog uit.

Aanloop

Terry Gilliam regisseerde o.a. ook And Now for Something Completely Different (1971), Monty Python and the Holy Grail (1975), "Time Bandits" (1981), Twelve Monkeys (1995), Fear and Loathing in Las Vegas (1998) en The Brothers Grimm (2004).

Brazil - Bioscopen, Tijden & Tickets

Brazil in de bioscoop

Wil je Brazil zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 25 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In een Orwelliaanse toekomst wordt de bevolking compleet gecontroleerd door de staat. Een man probeert een fout te herstellen, maar komt daardoor in de problemen. Met Robert De Niro.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Embassy International Pictures, Universal Pictures

Cast & Regisseur

Robert De Niro

Archibald 'Harry' Tuttle
Ian Holm

Mr. M. Kurtzmann
Peter Vaughan

Mr. Helpmann
Terry Gilliam

Regisseur