compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Robert De Niro

Robert De Niro

Robert De Niro: films, nieuws

 

Biografie van Robert De Niro

Robert de Niro werd in 1943 geboren als zoon van twee artiesten. Na een toneelopleiding gevolgd te hebben, speelde hij in 1969 voor het eerst in een grote film. Na deze rol in "The Wedding Party" volgde een reeks grote successen voor de Niro in de jaren zeventig. Dit had hij met name te danken aan regisseur Martin Scorsese die hem rollen aanbood in o.a. Taxi Driver (1976) en New York, New York (1977). Bovendien werd hij met een Oscar beloond voor zijn rol in The Godfather: Part II (1974).

Na decennia van filmervaring en grote rollen in onder meer Brazil (1985), The Untouchables (1987) en Goodfellas (1990), besloot hij zich eveneens met regisseursvak bezig te gaan houden. A Bronx Tale (1993) was de eerste film die hij regisseerde. Hierna zouden o.a. Wag the Dog (1997), en The Good Shepherd (2006) nog volgen.

Trivia over Robert De Niro

Robert de Niro heeft zijn eigen filmproductiebedrijf genaamd Tribeca Film Center.

Werd uitgeroepen tot grootste filmster allertijden na Al Pacino.

Robert De Niro In het nieuws

Robert de Niro in Taxi Driver

Eye krijgt Martin Scorsese expositie

21-2-2017 Het Eye Film Instituut gaat per 25 mei een expositie inrichten over het leven en werk van regisseur Martin Scorsese. De expositie was eerder te zien in Berlijn, Parijs, Melbourne en New York.

© Universal Pictures

Speelweek 7: nu in de bioscoop

17-2-2016 Het is weer woensdag! En dan zetten we alle nieuwe bioscoopfilms op een rij. Het zijn er deze week maar liefst tien en de film van de week is Hail, Caesar!.

Speelweek 39: nu in de bioscoop

23-9-2015 Het Nederlands Film Festival begint deze week maar in de rest van het land komen er ook nog films uit. Deze week zijn het er zes en de film van de week is 45 Years.

Speelweek 14: nieuw in de bioscoop

2-4-2014 De mooiste filmweken zijn toch wel de weken waarin er ieder wat wils wordt uitgebracht. Deze week komen er zeven nieuwe films en er zit drama, actie, thriller, docu en arthouse bij. De film van de week is Lucia de B..

Speelweek 12: nieuw in de bioscoop

19-3-2014 Maart is nu halverwege en het lijkt erop dat het een echte arthouse maand gaat worden. Zo ook deze week met zes nieuwe titels die vooral arthouse liefhebbers zal aanspreken. De film van de week is August: Osage County.

<  12345  >
Laatste filmnieuws

Robert De Niro Feiten

Robert De Niro in About My Father
acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren 17-8-1943
Robert de Niro is acteur, regisseur en producer van talloze films. Grote films waar hij een aandeel in had zijn o.a. The Godfather: Part II, Taxi Driver en Goodfellas.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

77 films in Utrecht deze week

77 films in Utrecht deze weekVandaag wordt er in Utrecht maar liefst 159 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl