compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Raging Bull

Raging Bull

****1/2
Waardering: 4.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama

Pitch van Raging Bull
Raging Bull filmstill
Raging Bull filmstill
Delen op facebook
Raging Bull
Nederlandse première: 6-7-2017
Verenigde Staten, 1980, 129 min,
Intense, overweldigende en genadeloze biografie van de Amerikaanse bokskampioen Jake La Motta die thuis evenzeer de beest uithangt als in de ring. La Motta mishandelt zijn vrouw en vliegt zijn broer Joey naar de keel als hij in zijn paranoïde waan vermoedt dat Joey naar bed gaat met Vicky, zijn beeldschone tweede vrouw.
trailer en bijzonderheden over Raging Bull
Robert de Niro kwam maar liefst 27 kilo aan voor deze rol.
Aanloop van Raging Bull
Martin Scorsese regiseerde ook Taxi Driver (1976), Mean Streets (1973), Goodfellas (1990), Casino (1995) en Cape Fear (1991). Deze films hebben overigens allemaal Robert De Niro als hoofdrolspeler.
Synopsis distributeur
Raging Bull is het levensverhaal van de legendarische bokser Jake La Motta, een mix van blinde ambitie, na-ijver en een overkill aan testosteron.

Na het sentimentele Rocky (1976) was Martin Scorseses rauwe verfilming van het levensverhaal van de legendarische bokser Jake La Motta even schrikken. Blinde ambitie, na-ijver en een overkill aan testosteron lagen ten grondslag aan La Motta’s carrière (wereldkampioen middengewicht 1949, één keer Sugar Ray Robinson verslagen). De Niro, die in de beste method acting-traditie dertig kilo aankwam voor de rol, zet La Motta neer als een niet al te sympathiek figuur en geeft inzicht in de psyche van een bokser die door roeien en ruiten gaat om zijn doel te bereiken. Zijn vertolking van ‘The Bronx Bull’ leverde hem een (tweede) Oscar op. Vaste editor Thelma Schoonmaker won een Oscar voor de montage. Gedigitaliseerde kopie.