compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Raging Bull

****1/2
Waardering: 4.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Raging Bull

Raging Bull filmstill

Raging Bull filmstill

Delen op facebook
Raging Bull
Nederlandse première: 6-7-2017
Verenigde Staten, 1980, 129 min,

Intense, overweldigende en genadeloze biografie van de Amerikaanse bokskampioen Jake La Motta die thuis evenzeer de beest uithangt als in de ring. La Motta mishandelt zijn vrouw en vliegt zijn broer Joey naar de keel als hij in zijn paranoïde waan vermoedt dat Joey naar bed gaat met Vicky, zijn beeldschone tweede vrouw.

Bekijk bij:

videoland

Raging Bull trailer en bijzonderheden

Robert de Niro kwam maar liefst 27 kilo aan voor deze rol.

Trailer van Raging BullBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Raging Bullhttps://i1.ytimg.com/vi/foVX4TLKVTE/hqdefault.jpg2017-06-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Martin Scorsese regiseerde ook Taxi Driver (1976), Mean Streets (1973), Goodfellas (1990), Casino (1995) en Cape Fear (1991). Deze films hebben overigens allemaal Robert De Niro als hoofdrolspeler.

Raging Bull - Bioscopen, Tijden & Tickets

Raging Bull in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Raging Bull is het levensverhaal van de legendarische bokser Jake La Motta, een mix van blinde ambitie, na-ijver en een overkill aan testosteron.

Na het sentimentele Rocky (1976) was Martin Scorseses rauwe verfilming van het levensverhaal van de legendarische bokser Jake La Motta even schrikken. Blinde ambitie, na-ijver en een overkill aan testosteron lagen ten grondslag aan La Motta’s carrière (wereldkampioen middengewicht 1949, één keer Sugar Ray Robinson verslagen). De Niro, die in de beste method acting-traditie dertig kilo aankwam voor de rol, zet La Motta neer als een niet al te sympathiek figuur en geeft inzicht in de psyche van een bokser die door roeien en ruiten gaat om zijn doel te bereiken. Zijn vertolking van ‘The Bronx Bull’ leverde hem een (tweede) Oscar op. Vaste editor Thelma Schoonmaker won een Oscar voor de montage. Gedigitaliseerde kopie.

Productiemaatschappij: Chartoff-Winkler Productions

Nieuws over Raging Bull