compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Martin Scorsese

Martin Scorsese

Martin Scorsese: films, nieuws

 

Biografie van Martin Scorsese

Martin Scorsese in Hitchcock/Truffaut
Martin Scorsese in Hitchcock/Truffaut
Martin Scorsese werd in 1942 in New York geboren. In zijn jeugd raakte hij al geïnteresseerd in films doordat zijn vader hem vaak mee naar de bioscoop nam. Vooral de Italiaanse neo-realistische films wekten zijn interesse. Hij heeft later verklaard dat o.a. "The Bicycle Thief", Paisá, 'Rome' en 'Open City' hem hebben geïnspireerd. Hij ging naar de filmschool in New York en maakte korte films, waaronder 'The Big Shave' (1967), over een man die zichzelf tot bloedens toe scheert en uiteindelijk zijn nek doorsnijdt met zijn scheermesje. In 1967 maakte hij ook zijn eerste grote film, 'Who's Knocking at My Door' met medestudent en acteur Harvey Keitel. Hier werd zijn stijl al zichtbaar: een hang naar het New Yorkse Italiaanse straatleven, een snel opgezette set, een eclectische rock soundtrack en een getraumatiseerde mannelijke protagonist.

In de jaren zeventig raakte Scorsese bevriend met de zogenaamde 'movie-brats' van de jaren zeventig: Francis Ford Coppola, Brian de Palma, George Lucas en Steven Spielberg. De Palma introduceerde acteur Robert De Niro bij Scorsese, met wie Scorsese veel samenwerkte. Zijn eerste film met De Niro was Mean Streets (1973). De film zorgde voor een doorbraak voor de twee vrienden. Drie jaar later regisseerde Scorsese Taxi Driver (1976), een zeer gewelddadige weergave van de ondergang van een eenzame man in Manhattan. De film werd goed ontvangen, waardoor Scorsese goede zin kreeg in zijn volgende projecten; New York, New York (1977) en The Last Waltz (1978). New York, New York was Scorseses eerste grote budget film en een musical. Jammer genoeg was het een flop. De concertregistratie The Last Waltz van The Band was gelukkig wel een succes.

In de jaren tachtig maakte Scorsese onder anderen Raging Bull (1980), weer met de Niro in de hoofdrol, waarmee hij veel Oscars in de wacht sleepte. The Last Temptation of Christ (1988) was gebaseerd op de controversiële roman van Nikos Kazantzaki en gaf het leven van Christus in menselijke in plaats van goddelijke gebeurtenissen weer. De film werd flink bekritiseerd. In de jaren negentig volgden de gangster film Goodfellas (1990), de thriller Cape Fear (1991) en het romantische drama The Age Of Innocence (1993) elkaar op de voet. Er volgden nog een aantal succesfilms, waaronder Gangs Of New York, The Aviator en The Departed. In 2008 bracht Scorsese zijn tweede concertregistratie uit met Shine a Light van The Rolling Stones.

Trivia over Martin Scorsese

Martin Scorsese is van Italiaans-Siciliaanse afkomst.

Scorsese cast vaak popsterren in kleine rollen, waaronder David Bowie in The Last Temptation of Christ.

Zijn favoriete films zijn Citizen Kane, The Red Shoes en 'The Leopard'.

Martin Scorsese In het nieuws

Tom Holland stars as Spider-Man in Columbia Pictures' SPIDER-MAN?: HOMECOMING., ©2017 CTMG, Inc. All rights reserved.  **ALL IMAGES ARE PROPERTY OF SONY PICTURES ENTERTAINMENT INC. FOR PROMOTIONAL USE

Speelweek 27: nieuw in de bioscoop!

5-7-2017 Het is weer gezellig in de bioscoop! Er komen een hoop nieuwe films uit en ook worden er films van Martin Scorsese opnieuw uitgebracht. De film van de week is Spider-Man: Homecoming.

Robert de Niro in Taxi Driver

Eye krijgt Martin Scorsese expositie

21-2-2017 Het Eye Film Instituut gaat per 25 mei een expositie inrichten over het leven en werk van regisseur Martin Scorsese. De expositie was eerder te zien in Berlijn, Parijs, Melbourne en New York.

Hitchcock/Truffaut recensie

'Hitchcock: een unieke en vernieuwende filmmaker'

19-1-2016 Een bijbel, noemt Kiyoshi Kurosawa het boek Hitchcock/Truffaut, resultaat van een reeks interviews die François Truffaut in 1962 had met Alfred Hitchcock. Film voor film namen ze het oeuvre van de master of suspense door in gesprekken die een lust zijn voor elke filmliefhebber. Het boek vormde de bron voor de gelijknamige documentaire van Kent Jones.

DiCaprio en Scorsese werken weer samen

11-8-2015 Volgens de Amerikaanse website Deadline.com gaan Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese weer samen werken. Ze zouden het boek The Devil In The White City gaan verfilmen.

Tragedie op set Scorsese

30-1-2015 Op de set van Martin Scorsese's nieuwe film Silence heeft een tragedie plaatsgevonden. Door een onveilige constructie is er één dode gevallen en zijn er twee medewerkers gewond geraakt. Het is nog niet bekend of de opnames verder zullen gaan in verband met het incident.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Martin Scorsese Feiten

acteur, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 17-11-1942
Martin Scorsese maakt films over de Italiaanse Amerikaanse identiteit, Rooms-katholieke voorbeelden van schuld en afkopen, machismo en de grote aanwezigheid van geweld in de Amerikaanse samenleving. Hij werd bekend met Taxi Driver, Goodfellas en Cape

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

79 films in Utrecht deze week

79 films in Utrecht deze weekVandaag wordt er in Utrecht maar liefst 161 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl