compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 43 22-10 t/m 28-10
Film van de week!
MENU

Woodstock

****0
Waardering: 4/5

(50th Anniversary)

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Woodstock

Woodstock filmstill

Woodstock filmstill

Delen op facebook
Woodstock
Nederlandse première: 18-8-2019
Verenigde Staten, 1970, 225 min,

Eenmalig. De documentaire over de moeder aller muziekfestivals uit 1970. Deze director's cut bevat met muziekoptredens, kijk achter de schermen van hoe het klein opgezette festival, uitgroeide tot een driedaagse festival met een half miljoen bezoekers.

Woodstock trailer en bijzonderheden

Met optredens van The Who (met Keith Moon), Jimi Hendrix, Joe Cocker, Sly an the Family Stone, Crosby Stills & Nash, Santana, Joan Baez, Jefferson Airplane, Janis Joplin en Sha Na Na.
Bijzonder zijn de nood-voedsel-droppings tijdens het festival, die niet berekend was op een half miljoen bezoekers, maar ook de iconische beelden van drugsgebruik en naakt in de modder dartelen.

Trailer van WoodstockBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Woodstockhttps://i1.ytimg.com/vi/i-kspXErXnU/hqdefault.jpg2019-06-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Michael Wadleig werkte eerder als cameraman bij verschillende documentaires die over muziek en demonstraties gingen, hij debuteerde als regisseur met deze film.

Synopsis distributeur

Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock – de moeder aller festivals – plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash. Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar© in de categorie ´Beste Documentaire´. Om 50 jaar Woodstock te vieren brengt Warner Bros. Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Het betreft de ‘Director’s Cut’ van de film met een speelduur van 3 uur en 44 minuten, inclusief een intermission (pauze). De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.

Productiemaatschappij: Wadleigh-Maurice

Cast & Regisseur

Janis Joplin

Zichzelf
Joan Baez

Zichzelf
Jimi Hendrix

Zichzelf
Roger Daltrey

Zichzelf - The Who (uncredited)
Woodstock poster