compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU

Taxi Driver

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Taxi Driver

Robert De Niro (Travis Bickle (as Robert DeNiro))

Robert De Niro (Travis Bickle (as Robert DeNiro))

Delen op facebook
Taxi Driver
Nederlandse première: 6-7-2017
Verenigde Staten, 1976, 113 min,

New York, 1976. Een Vietnamveteraan en taxichauffeur draait langzaam door bij het aanschouwen van alle decadentie in de stad en het mislukken om echt contact te maken.

Bekijk bij:

Amazon Prime Video

Taxi Driver trailer en bijzonderheden

Deze film is een echte klassieker. Uit deze film komt het beroemde monoloog "You're talkin' to me? I see nobody else here. So you must be talkin' to me?" Een geliefde acteursoefening voor de spiegel.
De film werd in 4K gerestaureerd in 2021.

Trailer van Taxi DriverBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Taxi Driverhttps://i1.ytimg.com/vi/UUxD4-dEzn0/hqdefault.jpg2017-05-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Scorsese en De Niro werkten al eerder samen aan een film, Mean Streets (1973). De Niro had al een goede naam gevestigd voor zijn bijdrage aan The Godfather: Part II, maar deze film betekende zowel voor hem als Scorsese de ommekeer in hun carrière.

Taxi Driver - Bioscopen, Tijden & Tickets

Taxi Driver in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Taxi Driver zien? Koop of huur de film hier:


Amazon Prime Video

New York, 1976. Een Vietnam-veteraan en taxichauffeur draait langzaam door bij het aanschouwen van alle decadentie in de stad en het mislukken om echt contact te maken.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Taxi Driver trekt een taxichauffeur eenzaam ten strijde tegen de verloedering in de stad en draait daarin volledig door.

Martin Scorsese schildert een bijzonder grimmig portret van de New Yorkse taxichauffeur Travis Bickle (Robert De Niro). Bickle trekt eenzaam ten strijde tegen de verloedering in de stad en draait daarin volledig door. De scène waarin Bickle (met Mohawk-hanenkam) tegen zijn spiegelbeeld staat te praten (‘You talkin’ to me?’), is klassiek geworden. Harvey Keitel, Jodie Foster (als tienerhoertje) en Cybill Shepherd maken hun opwachting in gedenkwaardige bijrollen. De film won de Gouden Palm in Cannes en kreeg vier Oscarnominaties: voor beste film, beste acteur (De Niro) en beste vrouwelijke bijrol (Foster) en beste originele score (Herrmann, postuum). (Hitchcock-)componist Bernard Herrmann maakte voor Taxi Driver zijn laatste score. Het scenario is van Paul Schrader. Ter gelegenheid van de 35ste verjaardag van Taxi Driver is de film in 2011 gerestaureerd en geremastered. De 4K-restauratie is toegevoegd aan de EYE-collectie.

Productiemaatschappij: Bill/Phillips, Columbia Pictures Corporation, Italo/Judeo Productions

Cast & Regisseur

Robert De Niro

Travis Bickle (as Robert DeNiro)
Harvey Keitel

'Sport' Matthew
Jodie Foster

Iris Steensma
Leonard Harris

Senator Charles Palantine

Nieuws over Taxi Driver