compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jodie Foster

Jodie Foster

Jodie Foster: films, nieuws

 

Biografie van Jodie Foster

Jodie Foster's carrière begon toen zij twee was. Vier jaar lang werkte zij mee aan reclames, waarna zij haar acteerdebuut maakte in een tv-serie. Een hele rits tv-series volgde en uiteindelijk maakte zij in 1972 haar filmdebuut met "Napoleon and Samantha", waarin zij onder andere samenwerkte met Michael Douglas. Vijf films later kwam Foster's grote doorbraak met de rol van een prostituee, in Taxi Driver. Voor deze rol werkte zij samen met Robert De Niro en ontving zij een Academy Award nominatie.

Enkele van Foster's bekendste films zijn: The Silence of the Lambs met Anthony Hopkins; "Maverick" met Mel Gibson; Nell met Liam Neeson; Contact met David Morse; Anna and the King met Tom Felton; Panic Room met Jared Leto; Flightplan met Sean Bean en Inside Man met Denzel Washington. Een van Foster's laatste films heet The Brave One en is uitgekomen in 2007.

Trivia over Jodie Foster

Jodie Foster heeft nooit acteerlessen gevolgd, maar ontving wel twee Oscars voordat zij dertig werd.

Jodie Foster In het nieuws

Nieuwe film Verhoeven in Cannes-competitie

14-4-2016 De nieuwe film van Paul Verhoeven, Elle, zal in de Gouden Palm competitie gaan draaien in de aankomende editie van het Cannes Film Festival. Dat is zojuist bekend gemaakt.

Jodie Foster ontvangt Oeuvreprijs

7-1-2015 Jodie Foster mag een oeuvreprijs in ontvangst nemen op het Athena Film Festival. De actrice zit al meer dan 50 jaar in het vak en krijgt hiervoor de Award. Foster had op haar derde, haar eerste acteerklus te pakken. De prijsuitreiking zal op 7 februari plaatsvinden.

Ariane Schluter als Lucia De B. (c) Independent Films

Lucia de B: de verfilming van tunnelvisie

2-4-2014 Donderdag 3 april komt Lucia de B. uit, de verfilming van één van de grootste rechterlijke dwalingen in Nederland. BiosAgenda.nl sprak met regisseur Paula van der Oest en hoofdrolspelers Ariane Schluter en Sallie Harmsen over de achtergrond van deze film.

Speelweek 33: deze week in première

14-8-2013 Het is weer woensdag en dus kunnen we weer een stel nieuwe films aankondigen. Deze week zijn er vijf nieuwe films en de film van de week is Elysium.

Vince Vaughn meest rendabele acteur

Nicole Kidman levert minste geld op

23-7-2008 Het aantal acteurs dat meer dan 20 miljoen dollar betaald krijgt voor een film slinkt, omdat filmstudio's het niet voor elkaar krijgen om de hoge salarissen om te zetten in extra winst. Het zakentijdschrift Forbes heeft een toplijst samengesteld met de meest rendabele filmsterren.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Jodie Foster Feiten

Jodie Foster in The Beaver
acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren 19-11-1962
Jodie Foster brak door met haar rol in Taxi Driver. Inmiddels is zij bekend van films als Nell, Anna and the King, Inside Man en haar nieuwste film The Brave One.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

70 films in Utrecht deze week

70 films in Utrecht deze weekDe laatste filmvertoning in Utrecht is vanavond om 22:10 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl