compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Nyad

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Nyad

Annette Bening (Diana Nyad)

Annette Bening (Diana Nyad)

Delen op facebook
Nyad
Nederlandse première: 19-10-2023
Verenigde Staten, 2023, 120 min,

In Nyad raakt sportjournalist Diana op 60-jarige leeftijd geobsedeerd door het voltooien van een epische duik die haar altijd ontging: de 180 kilometer lange tocht van Cuba naar Florida, vaak de 'Mount Everest' onder de zwemtochten genoemd. Drie decennia na het opgeven van het marathonzwemmen is ze vastbesloten om de eerste persoon te worden die het zwemmen zonder haaienkooi afmaakt.

Bekijk bij:

NETFLIX

Nyad trailer en bijzonderheden

Waargebeurde verhaal van atlete Diana Nyad, gebaseerd op haar autobiografie.

Trailer van NyadBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Nyadhttps://i1.ytimg.com/vi/wWXQZDV6NK8/hqdefault.jpg2023-09-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Coregisseurs Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi werkten eerder samen aan Free Solo (2018) en Meru (2015), dit is hun lange speelfilm regiedebuut.

Annette Bening is bekend van klassiekers als 20th Century Women (2016), The Kids Are All Right (2010), American Beauty (1999) en The Grifters (1990), maar ook van kleine indy-films als Film Stars Don't Die in Liverpool (2017).

Tweevoudig Oscarwinnaar Jodie Foster Zal altijd herinnert worden voor haar talrijke memorabele rollen in speelfilms als Elysium (2013), Inside Man (2006), Nell (1994), The Silence of the Lambs (1991) en de jonge prostitue Iris Steensma in Taxi Driver (1976).

Nyad - Bioscopen, Tijden & Tickets

Nyad in de bioscoop

Wil je Nyad zien? Koop of huur de film hier:


NETFLIX

Drie decennia nadat Diana het marathonzwemmen heeft opgegeven in ruil voor een prominente carrire als sportjournalist, raakt Diana op 60-jarige leeftijd weer geobsedeerdMeer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Nyad vertelt het opmerkelijke, waargebeurde verhaal van atlete Diana Nyad. Op 60-jarige leeftijd streeft ze, met de hulp van haar beste vriendin en coach, naar het verwezenlijken van haar levenslange droom: een lange zwemtocht van Cuba naar Florida.

Nyad is een opmerkelijk waargebeurd verhaal over doorzettingsvermogen, vriendschap en mentale overwinning. De film vertelt een meeslepend hoofdstuk uit het leven van topatlete Diana Nyad. Drie decennia nadat ze het marathonzwemmen opgaf in ruil voor een carrire als gerenommeerd sportjournalist, wil Diana (Annette Bening, vier keer genomineerd voor een Academy Award) op 60-jarige leeftijd de zwemtocht afleggen die haar altijd heeft beziggehouden: de tocht van Cuba naar Florida. Met een afstand van 110 mijl ook wel de "Mount Everest" onder de zwemtochten genoemd. Vastbesloten om de eerste persoon te worden die de zwemtocht aflegt zonder beschermende kooi tegen rondzwemmende haaien, onderneemt Diana een spannende, vier jaar durende reis met haar beste vriendin en coach Bonnie Stoll (tweevoudig Academy Award winnares Jodie Foster) en een toegewijd zeilteam. De inspirerende en spannende film is het regiedebuut van de Academy Award-winnende documentairemakers Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin (Free Solo, The Rescue). Nyad is geproduceerd door Andrew Lazar, p.g.a. en Teddy Schwarzman, p.g.a. met een scenario van Julia Cox en is gebaseerd op de memoires "Find a Way" van Diana Nyad.

Productiemaatschappij: Black Bear Pictures, Mad Chance, SPG3 Entertainment (developed in association with), Zurich Avenue (developed in association with)

Cast & Regisseur

Annette Bening

Diana Nyad
Jodie Foster

Bonnie Stoll
Rhys Ifans

John Bartlett
Marcus Young

Marcus-Diver
Jimmy Chin

Regisseur
Nyad poster