compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 7-7 t/m 13-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Annette Bening

Annette Bening

Annette Bening: films, nieuws

 

Biografie van Annette Bening

Annette Bening in Hope Gap
Annette Bening in Hope Gap
Annette Bening werd in 1958 in Kansas geboren. Ze begon haar acteercarrière aan het Amerikaanse Conservatorium Theater in San Francisco. Vervolgens verhuisde ze naar New York waar ze begon in het theater.

Haar eerste filmrol was in de kleine, vrij onbelangrijke film The Great Outdoors (1988) van Dan Aykroyd. Haar tweede rol was in een verfilming van 'Les Liaisons Dangereuses', Valmont. Jammer genoeg had de Hollywood versie Dangerous Liaisons veel meer succes.

In 1990 verscheen Bening naast John Cusack en Anjelica Huston in Stephen Frears' verfilming van Jim Thompsons roman The Grifters. Ze kreeg voor haar rol haar eerste Oscarnominatie. vervolgens speelde ze in Bugsy van Warren Beatty. De film was geen groot succes, maar het leverde wel een relatie en een huwelijk op tussen Bening en Beatty.

Bening en Beatty speelden samen in de flop 'Love Affair'. Gelukkig kwam Bening er weer bovenop met haar rol als koningin Elisabeth in Richard III (1995). Daarna speelde ze opmerkzame rollen in American Beauty (1999) en Being Julia (2004), beide rollen leverden een Oscarnominatie op. In 2006 speelde ze nog in Running with Scissors en in 2008 verscheen ze in The Women.

Trivia over Annette Bening

Annette Bening trouwde in 1992 met Warren Beatty, ze kregen vier kinderen.

Bening zegt dat Helen Mirren, Frances McDormand, Liv Ullmann en Ingrid Bergman haar idolen zijn.

Annette Bening In het nieuws

Ryan Gosling en Emma Stone in La La Land

Golden Globes maakt genomineerden bekend

12-12-2016 Het is echt weer het seizoen van de awards. Vandaag zijn daar de Golden Globes aan toegevoegd, één van de belangrijkste prijzen voor film en televisie. Vooral La La Land heeft veel nominaties.

The Women in première in Leiden

Leids Film Festival sluit af met galapremière

2-11-2008 Het festival werd op vrouwelijke wijze afgesloten met de galapremière van The Women, het regiedebuut van Diane English. Op de rode loper waren uitsluiten BND'ers (Bekende Nederlandse Dames) welkom.

Laatste filmnieuws

Annette Bening Feiten

Annette Bening in Hope Gap
acteur
Geboren 29-5-1958
Annette Bening begon aan het eind van de jaren tachtig met acteren. Ze speelde opvallende rollen in The Grifters , American Beauty en Being Julia.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

59 films in Utrecht deze week

59 films in Utrecht deze weekDe laatste filmvertoning in Utrecht is vanavond om 22:30 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl