compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 22-9 t/m 28-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ed Harris

Ed Harris

Ed Harris: films, nieuws

 

Biografie van Ed Harris

Ed Harris werd geboren in New Jersey en groeide op als een gemiddeld kind. Na zijn middelbare school kreeg hij een sportbeurs voor New Yorks Columbia University. Hij raakte echter geïnteresseerd in acteren doordat hij naar lokale theaterproducties keek. Harris verhuisde naar Oklahoma en belandde daar in de theater afdeling van de universiteit van Oklahoma. Daarna verhuisde hij naar Los Angeles waar hij begon met acteren in theater en op televisie.

In 1980 had Harris zijn eerste belangrijke rol als moordenaar in de film "Borderline". In 1983 werd hij beroemd door zijn rol als NASA astronout in The Right Stuff. Voor zijn rollen in The Truman Show, Pollock en The Hours ontving hij Oscars.

In 2000 regisseerde Harris zijn eerste film, Pollock. Hij speelde ook in de televisieseries "Riders of the Purple Sage" en "Empire Falls". Hiernaast is hij nog steeds actief in het theater.

Trivia over Ed Harris

Harris maakte zijn debuut in Europa met de film "Wrecks".

Hij wordt vaak het sekssymbool voor slimme vrouwen genoemd.

Ed Harris In het nieuws

Jennifer Lawrence in mother!, from Paramount Pictures and Protozoa Pictures., © 2017 Paramount Pictures. All rights reserved.

Recensie mother!

'Jennifer Lawrence is iets te gastvrij in mother!'

13-9-2017 Darren Aronofsky is een van de meest getalenteerde filmmakers van Hollywood. Het is dus niet vreemd dat er halsreikend naar zijn nieuwste film mother! werd uitgekeken. Op papier leek het verhaal immers de potentie te hebben om een moderne Rosemary’s Baby te worden. Maar toen de film op de filmfestivals van Venetië en Toronto werd vertoond, werd er door de pers vooral flink gelachen...

Box Office Update - week 18 2009

X-Men op nummer één

5-5-2009 Hugh Jackman behaalt deze week de eerste plaats met zijn vertolking van X-Men. The haunting in Connecticut komt niet verder dan de tiende plaats.

Chicago wint zes Oscars, Beste Film

Michael Moore uitgejouwd, Eminem wint een Oscar

24-3-2003 De filmmusical 'Chicago' heeft de zes topprijzen in de wacht gesleept, waaronder die voor Beste Film, tijdens de sobere Academy Awards-ceremonie in Hollywood.

Laatste filmnieuws

Ed Harris Feiten

Ed Harris in The Last Full Measure
acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 28-11-1950
Ed Harris is actief in het theater, op televisie en in films. daarnaast is hij zelf ook nog regisseur. Hij werd in 1983 bekend door zijn rol in The Right Stuff.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

59 films in Arnhem deze week

59 films in Arnhem deze week59 films zijn te zien in Arnhem deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl