compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Renée Zellweger

Renée Zellweger

Renée Zellweger: films, nieuws

 
Biografie van Renée Zellweger
Renée Zellweger in Judy
Renée Zellweger in Judy
Renée Zellweger werd geboren in Katy, Texas, Verenigde Staten. Op de middelbare school raakte ze al geïnteresseerd in acteren, waar ze lid was van de drama club. Ook op de universiteit van Texas zette ze haar acteeractiviteiten voort.

Ze auditeerde aanvankelijk alleen voor rollen in films die in en rond Houston werden opgenomen. Ze kwam terecht in films als "Reality Bites" (met Ben Stiller, Ethan Hawke en Winona Ryder) en "Empire Records".

Tijdens de opnames van "The Return of the Texas ChainSaw Massacre" kwam ze in contact met Matthew McConaughey. Hij bezorgde haar een rolletje in Love and a .45. Hiervoor kreeg Zellweger dermate goede kritieken, dat ze besloot naar Los Angeles te verhuizen.

Haar doorbraak kwam dankzij de film "The Whole Wide World". haar acteerprestatie in deze film bracht Cameron Crowe ertoe om Zellweger te casten naast Tom Cruise in Jerry Maguire. Na deze rol nam ze meer rollen aan in grote Hollywoodproducties. Ze speelde als tegenspeelster van Meryl Streep in "One True Thing" en naast Jim Carrey in Me, Myself & Irene.

Haar grootste succes kwam met Bridget Jones's Diary. Haar rol als de onhandige, maar aandoenlijke Bridget Jones maakte haar onsterfelijk en leverde een Oscar-nominatie op. Voor haar bijrol in Cold Mountain werden haar acteerprestaties beloond met een Oscar en een Golden Globe.
Trivia over Renée Zellweger
- Werd in 2001 door People Magazine tot een van de 50 mooiste personen ter wereld verkozen;
- Heeft een Zwitserse vader en een Noorse moeder.
Renée Zellweger In het nieuws

TV-tip: Bridget Jones's Diary, 21:00, RTL4

13-6-2014 Bridget Jones (Renée Zellweger) wordt wakker met een kater en haar baas ligt naast haar. Help! De week moet nog beginnen. Een jaar uit het leven van de gevoelige maar goedgebekte Britse Bridget die, zoals zo veel dertigers, worstelt met haar gewicht en steeds weer de verkeerde mannen tegenkomt.

Plannen voor Bridget Jones reboot

11-7-2011 Regisseur Paul Feig heeft momenteel succes met de komedie Bridesmaids. Nu is de beste man benaderd voor een nieuwe Bridget Jones film.

Box Office Update - week 6/ 2009

Spion van Oranje op derde plaats

10-2-2009 Spion van Oranje komt deze week met een opbrengst van bijna 350 duizend euro binnen op de derde plaats. Benjamin Button en Valkyrie behouden op de eerste en tweede plaats.

Vince Vaughn meest rendabele acteur

Nicole Kidman levert minste geld op

23-7-2008 Het aantal acteurs dat meer dan 20 miljoen dollar betaald krijgt voor een film slinkt, omdat filmstudio's het niet voor elkaar krijgen om de hoge salarissen om te zetten in extra winst. Het zakentijdschrift Forbes heeft een toplijst samengesteld met de meest rendabele filmsterren.

Box Office Update - week 21/ 2008

Indiana Jones glansrijk op plaats één

27-5-2008 Indiana Jones and the Kingdom of the Crystall Skull komt met één miljoen euro binnen op de eerste plaats. Tweede binnenkomer Over Her Dead Body haalt de zesde plaats. De rest van de films dalen bijna allemaal één plaats.

<  12  >
Laatste filmnieuws
Renée Zellweger Feiten
Renée Zellweger© (c) 2000 20th Century Fox
acteur, stemacteur
Geboren 25-4-1969
Renee Zellweger werd geboren in Katy, Texas en verhuisde na haar succes in Love and a .45 naar Los Angeles. Ze had succes in Jerry Maguire en kreeg rollen in Bridget Jones's Diary en Cold Mountain, waarvoor ze een Oscar en een Golden Globe on
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
57 films in Nijmegen deze week
57 films in Nijmegen deze weekVandaag wordt er in Nijmegen maar liefst 83 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl