compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 18-2 t/m 24-2
Film van de week!
MENU

Cold Mountain

**1/200
Waardering: 2.8/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweld

Pitch van Cold Mountain

Nicole Kidman (Ada Monroe)

Nicole Kidman (Ada Monroe)

Delen op facebook
Cold Mountain
Nederlandse première: 19-2-2004
Verenigde Staten, 2003, 155 min,

In de nadagen van de Amerikaanse Burgeroorlog probeert de gewonde soldaat Inman terug te keren naar zijn geboortedorp Cold Mountain. Hij hoopt daar na de gevaarlijke reis weer herenigd te worden met zijn verloofde Ada, die op hem wacht.

bijzonderheden

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Charles Frazier. De hoofdpersoon van het boek, W.P. Inman, was zijn achter-achter-oudoom. Nadat Inman gewond was geraakt bij de befaamde slag bij Petersburg in 1864 deserteerde hij uit het Zuidelijke leger en ondernam hij een gevaarlijke, vijfhonderd kilometer lange voettocht naar huis. Gemaakt met Apple 'Final Cut Pro 3.0.2' software. Nicole Kidman speelde alle pianostukken in de film zelf! Met een budget van ruim $83 miljoen de duurste film ooit geproduceerd door Miramax. Opgenomen in Roemenië. Renée Zellweger kreeg voor haar bijrol een BFCA Award en een Oscar (2004).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Anthony Minghella regisseerde ook "Truly Madly Deeply" (1991), "Mr. Wonderful" (1993), The English Patient (1996) en The Talented Mr. Ripley (1999).

Recensies van Cold Mountain

Cold Mountain - Bioscopen, Tijden & Tickets

Cold Mountain in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Bona Fide Productions, Mirage Enterprises, Miramax Films

Cast & Regisseur