compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Donald Sutherland

Donald Sutherland

Donald Sutherland: films, nieuws

 

Biografie van Donald Sutherland

Donald Sutherland, Brad Pitt en Sean Blakemore in Ad Astra
Donald Sutherland, Brad Pitt en Sean Blakemore in Ad Astra
Donald Sutherland slaagde aan het Victoria College, Universiteit van Toronto als ingenieur en acteur. Hij besloot geen ingenieur te worden en meldde zich aan bij de London Aacademy of Music and Drama.

In de vroege jaren zestig speelde Sutherland een aantal kleine rollen in Britse films en televisieprogramma's en in midden jaren zestig verscheen hij in verschillende horrorfilms als "Castle of the Living Dead", "Dr. Terror's House of Horrors". Zijn grote succes kwam met de drie oorlogfilms The Dirty Dozen (1967), MASH (1970) en 'Kelly's Heroes' (1970).

In de jaren zeventig vervulde Sutherland de rol van veel leading men in films als Don't look now, 'The Eagle Has Landed' en Invasion of the Body Snatchers. Een paar van zijn beter bekende rollen in de jaren tachtig en negentig waren het Zuid-Afrikaanse apartheid drama A Dry White Season, 'Backdraft' en 'Six Degrees of Separation'. Meer recente films waarin Sutherland een rol vervulde zijn Cold Mountain en Pride and Prejudice. Hij speelt ook in de tv-serie 'Dirty Sexy Money' en zijn stem wordt gebruikt voor veel televisiecommercials.

Trivia over Donald Sutherland

Op zijn veertiende was Sutherland al radio DJ.

Sutherland speelt samen met zijn zoon in A Time to Kill.

Sutherland wilde eerst een beeldhouwer worden, maar zag hiervan af toen bleek dat het publiek zijn werk verschrikkelijk vond.

Donald Sutherland In het nieuws

GSOE_D16_010917_2055.cr2

Speelweek 001: nieuwe films in de bioscoop

3-1-2018 Het nieuwe jaar begint goed met deze week acht langverwachte films. Ons allerbeste voornemen voor 2018 is deze week: The Greatest Showman met Hugh Jackman. Maar er is voor ieder wat wils: een actiefilm, 50-plus-romantiek, multi-culti-feelgood en drama, een debuutfilm van een cabaretier, een heruitgave van een filmklassieker en een veelgelauwerde gay-romkom.

Sylvia Hoeks in Tornatore film

23-4-2012 Sylvia Hoeks gaat een rol spelen in een film van Giuseppe Tornatore. Haar rol in de film "The Best Offer" is niet helemaal duidelijk. Donald Sutherland en Geoffrey Rush zullen ook in de film te zien zijn.

Laatste filmnieuws

Donald Sutherland Feiten

Donald Sutherland in Outbreak
acteur, stemacteur
Geboren 17-7-1935
Sutherland koos voor een acteercarrière in plaats van een toekomst als ingenieur. Hij staat bekend als veelzijdige acteur en werd beroemd door zijn rollen in Backdraft en MASH.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

82 films in Den Haag deze week

82 films in Den Haag deze weekDe laatste filmvertoning in Den Haag is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl