compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Brad Pitt

Brad Pitt

Brad Pitt: films, nieuws

 

Biografie van Brad Pitt

Voordat Brad Pitt ging acteren hield hij zich naast school bezig met tennis, debatteren en medezeggenschap.

Na zijn middelbare school studeerde hij af aan een journalistieke school. Daarna verhuisde hij naar Californië waar zijn filmcarrière begon te lopen.

Thelma & Louise (1991) was de eerste grote film waarin Brad Pitt verscheen. Net als in deze film speelde hij vaak de rol van een stoere, enigzins criminele personages. Op deze wijze is hij bekend uit o.a. Ocean's Twelve (2001), Fight Club (1999) en Snatch (2000).

Naast acteur is Brad Pitt ook producent van verschillende bekende flims zoals The Departed en Running with Scissors (2006). In 2006 speelde Brad Pitt in succesvolle film Babel die met verschillende filmprijzen werd beloond.

Brad Pitt groeide door zijn acteer en produceerwerk uit tot superster. Maar dit heeft hij eveneens te danken aan zijn glamourrijke bestaan.

Hij had verschillende relaties met hollywoodsterren als "Juliete Lewis", Gwyneth Paltrow en Jennifer Aniston. In 2005 kreeg hij een relatie met Angelina Jolie.

Pitt werd door verschillende bladen uitgeroepen tot meest sexy man.

Trivia over Brad Pitt

Pitt en Angelina Jolie speelden samen in Mr. and Mrs. Smith.

Ze hebben drie adoptiekinderen en drie biologische kinderen: een Cambodiaans jongetje, Maddox, een meisje, Zahara, uit Ethiopië en het Vietnamese jongetje Pax Thien. En drie biologische kindjes: Shiloh (2006) en de tweeling Knox Léon en Vivienne Marcheline (2008).

Alle kinderen hebben als achternaam Jolie-Pitt.

Brad Pitt In het nieuws

Beeld uit 'Hereditary' (c) 2018

Amerikaanse drive-in-bios in Valkenburg

27-7-2018 In Valkenburg bij Katwijk aan Zee zijn van 13 tot en met 15 september films te bekijken in een drive-in-bioscoop zoals die in de jaren '50 in Amerika bestonden. Er worden 3 films vertoond: Moonlight, Hereditary en Thelma & Louise.

Brad Pitt in 'Fury' (c) 2014

Brad Pitt produceert film over Harvey Weinstein

29-4-2018 Acteur Brad Pitt gaat een film produceren over de neergang van de van seksueel misbruik beschuldigde producent Harvey Weinstein. Pitts productiebedrijf Plan B heeft de rechten verworven van een verhaal over twee journalisten van de New York Times die mee geholpen hebben het schandaal te onthullen.

DiCaprio in Django Unchained (2013).

Pitt en DiCaprio hoofdrol in Tarantino-film

Manson-film heet Once Upon A Time in Hollywood

1-3-2018 Brad Pitt en Leonardo DiCaprio zullen samen de hoofdrol spelen in de nieuwe film van Quentin Tarantino, die "Once Upon A Time In Hollywood" gaat heten. De film gaat over de beruchte massamoordenaar Charles Manson en komt uit in 2019.

David Fincher regisseert World War Z 2

26-6-2017 Het vervolg op World War Z met Brad Pitt zit er al een tijdje aan te komen maar de film zat al een tijdje zonder regisseur. Nu is bekend dat David Fincher de film gaat regisseren.

Felix van Groeningen (c) 2016 BiosAgenda.nl/Aldo Paula

Felix van Groeningen begint aan Amerikaanse film

7-2-2017 De Belgische Felix van Groeningen had er vorig jaar al over: hij wil een film gaan maken over een vader die omgaat met de verslaving van zijn zoon. Hij gaat nu in Amerika beginnen met de film.

<  12345678  >
Laatste filmnieuws

Brad Pitt Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 18-12-1963
Brad Pitt werd een zeer succesvol filmster door zijn rollen in o.a. Fight Club (1999) en Ocean's Twelve (2001).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+