compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 43: nieuw in de bioscoop

Speelweek 43: nieuw in de bioscoop

22-10-2014 De herfst lijkt nu toch echt te zijn begonnen. Ideaal weer voor een film zeggen wij dan bij BiosAgenda! Maar dat zeggen we eigenlijk altijd. Deze week komen er zeven nieuwe films uit de film van de week is St. Vincent.

Delen op facebook

St. Vincent ("Bill Murray") is een cynische, hedonistische en eigenaardige veteraan. Niet iemand waar je zomaar je 12-jarige zoon aan zou toevertrouwen voor buitenschoolse activiteiten. Maar zijn nieuwe, single-mom buurvouw ("Melissa McCarthy") durft dit wel aan. Vincent neemt de jongen mee naar stripclubs en de renbaan. Maar na verloop van tijd beginnen de twee elkaar te begrijpen en ontstaat er langzaam een connectie.

Het scenario van St. Vincent stond op de Hollywood Blacklist of the best onproduced scripts 2011. Het werd geschreven door Theodore Melfi die tevens met deze film zijn bioscoopdebuut maakt als regisseur.

Dan Fury, een zeer indrukwekkende actiefilm die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het is april 1945 en de Tweede Wereldoorlog loopt ten einde. De jonge Norman Norman Ellison heeft nog nooit gevochten maar wordt onderdeel van een tankgevechtseenheid. In deze tank, genaamd Fury, moeten ze vechten tegen de beter bewapende Duitsers. Als Fury vastloopt maakt de crew, onder leiding van "Brad Pitt", zich op voor het grootste gevecht van hun leven.

BiosAgenda sprak met regisseur "David Ayer" en "Logan Lerman", die Norman speelt. Dat interview lees je hier!

Iets heel anders is Araf: Zehra en Olgun werken in een wegrestaurant in een stad langs de snelweg tussen Ankara en Istanbul. Ze werken lange diensten en verder is er niets te doen. Ze willen beide het liefst weg uit deze stad. Olgun is heimelijk verliefd op Zehra. Zij begint echter een relatie met een vrachtwagenchauffeur.

Meer weten over deze film? Lees dan ons interview met de regisseur!

Er is ook een Nederlandse film deze week: Infiltrant: Sam ("Nasrdin Dchar") is een jonge politieagent die zich altijd een buitenbeentje heeft gevoeld door zijn afkomst. Zijn Marokkaanse vader was nooit fysiek aanwezig en zijn Nederlandse moeder constant voor hem. Als hij in een Marokkaanse drugsfamilie moet infiltreren, krijgt hij de warmte en acceptatie waar hij altijd al naar verlangde.

Horrorfans moeten naar Stonehearst Asylum, ook bekend onder de titel Eliza Graves: De pas afgestudeerde medicijnen student Edward, komt terecht in Stonehearst Asylum, waar hij een diepe fascinatie krijgt voor patiënte Eliza Graves, gespeeld door "Kate Beckinsale". Echter is hij er zich niet van bewust dat de inrichting is overgenomen door de geesteszieken zelf. Of speelt zijn hoofd spelletjes met hem? Geheel in de duistere stijl van Edgar Allan Poe.

Voor Leviafan gaan we naar Rusland: in een klein stadje vlakbij de Barentsz Zee werkt en woont autoreparateur Nikolai (Aleksei Serebryakov) met zijn jonge vrouw Lilya en zoon Romka uit een eerder huwelijk. Hij is gelukkig daar, totdat burgemeester Vadim Sergeyich roet in het eten gooit. Deze wil een dierbare plek vol met herinneringen gaan platgooien. Nikolai is bang dat hij alles zal verliezen als dit gebeurd. Maar dit maakt Vadim alleen maar meer gedreven om zijn plan door te zetten.

We sluiten af met de Noorse film Blind: Ingrid is een Noorse vrouw die pas is blind geworden. Ze kan haar baan als lerares niet meer houden en brengt nu de dagen door in haar appartement. Ingrid kan alleen nog maar denken aan de dingen die mogelijk om haar heen gebeuren. Ze schrijft al deze waangedachten op.

Deze film ging in première op het Sundance Film Festival in 2014.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.