compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 40 6-10 t/m 12-10
Film van de week!
MENU

Fury

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Fury

Logan Lerman (Norman Ellison) en Brad Pitt (Wardaddy)

Logan Lerman (Norman Ellison) en Brad Pitt (Wardaddy)

Delen op facebook
Fury
Nederlandse première: 23-10-2014
Verenigd Koninkrijk, 2014, 134 min,

Het is april 1945 en de Tweede Wereldoorlog loopt ten einde. De jonge Norman Norman Ellison heeft nog nooit gevochten maar wordt onderdeel van een tankgevechtseenheid. In deze tank, genaamd Fury, moeten ze vechten tegen de beter bewapende Duitsers. Als Fury vastloopt maakt de crew, onder leiding van Brad Pitt, zich op voor het grootste gevecht van hun leven.

Bekijk bij:

meJanevideolandNETFLIX

Fury trailer en bijzonderheden

In de film wordt een van de laatst werkende Tiger I tanks gebruikt, in plaats van een prop.

De film zorgde voor nogal wat ophef, toen ze een scene filmden op Remembrance Day waarin extra's met nazi-uniformen werden neergeschoten. De regisseur en de studio maakten hun excuses hiervoor.

Trailer van FuryBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Furyhttps://i1.ytimg.com/vi/AM5rVPwg-gQ/hqdefault.jpg2014-06-25
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Brad Pitt, bekend van Inglourious Basterds, World War Z en 12 Years a Slave, zien we hier als Wardaddy, een oorlogsveteraan die de jonge Norman onder zijn hoede neemt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Big Picture 2 Films, Columbia Pictures, Grisbi Productions, Le, Huayi Brothers Media, Pinema, QED International, Sony Pictures Entertainment (SPE), Sony Pictures Releasing, Universal Pictures International (UPI)

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur

Nieuws over Fury