compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Javier Bardem

Javier Bardem

Javier Bardem: films, nieuws

 

Biografie van Javier Bardem

Javier Bardem in Dune: Part Two
Javier Bardem in Dune: Part Two
Javier Bardem is de jongste van een familie van acteurs die films maakt sinds het ontstaan van de Spaanse film. Hij verscheen voor het eerst op het scherm op zesjarige leeftijd in "El Pcaro". Tijdens zijn tienerjaren acteerde hij in verschillende tv-series en reisde door Spanje met een onafhankelijke theatergroep.

Javier werd een sekssymbool door zijn rol in de film Jamn, Jamn (1992), waarin hij de rol van sexy nerd vertolkte. Hij probeerde daarna van deze reputatie af te komen en brak door met zijn rol in Before Night Falls (2000). Hij won veel prijzen met zijn vertolking van een man die gevangenschap en homoseksuele intolerantie trotseert met zijn onafhankelijke schrijverschap en uiteindelijk zelfmoord pleegt.

Bardem won een Oscar voor zijn rol in No Country for Old Men, Joel en Ethan Coen's meditatieve thriller over wetteloosheid in het moderne Westen.

Trivia over Javier Bardem

Javier Bardem was de eerste Spaanse acteur die genomineerd werd voor een Academy Award.

Bardems eerste interesse lag bij schilderen. Het bleek niet genoeg talent te hebben.

Javier Bardem In het nieuws

{Loving Pablo) Escobar © 2018 DFW/BiosAgenda.nl

Interview met de regisseur van Escobar

Een liefdesverhaal met een lompe drugsbaas

2-6-2018 De beruchte Colombiaanse drugsbaas Pablo Escobar komt in veel series en films voor, waaronder de razendpopulaire hitserie 'Narcos'. Nu is er ook Escobar, met Javier Bardem en "Penelope Cruz". BiosAgenda.nl sprak de Spaanse regisseur Fernando León de Aranoa over zijn film.

Elvira Minguez in 'El guardián invisible' (2017)

Spaanse Elvira Mnguez in Nederlandse film

In romkom 'Mi Vida' gaat Loes Luca op Spaanse les

29-5-2018 De Spaanse actrice Elvira Mínguez speelt tegenover Loes Luca in de Nederlandse romkom Mi vida (Mijn Leven). Mnguez speelde meest recent in Todos lo saben, een voor een Gouden Palm genomineerde thriller met "Penelope Cruz" en Javier Bardem.

Johnny Depp en nieuwkomer Kaya Scodelario (c) Disney

Recensie Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

'Voer voor de fans'

24-5-2017 Het is inmiddels zes jaar geleden dat er een Pirates of the Caribbean-film in de bioscoop te zien was. In het vijfde deel kunnen we eindelijk Jack Sparrow weer op het witte doek bewonderen.

TV-tip, Biutiful, 22.25 op Canvas

Array

13-9-2013 Een vader van twee kinderen hoort dat hij niet lang meer te leven heeft. Desondanks probeert hij nog wat van de laatste momenten te maken. Zeer sterk spel van Javier Bardem.

Dirk Zeelenberg in Scorsese film

Array

20-5-2013 Dirk Zeelenberg heeft via Twitter bekend gemaakt dat hij een rol heeft aangeboden gekregen in Silence de nieuwe film van Martin Scorsese. Ook Javier Bardem en Daniel Day-Lewis zullen in de film te zien zijn.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Javier Bardem Feiten

acteur, producent
Geboren 1-3-1969
Javier Bardem, acteur en producer, won verschillende prijzen met zijn rol in Before Night Falls en is nu te zien in de met verschillende Oscars bekroonde No Country for Old Men.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

56 films in Haarlem deze week

56 films in Haarlem deze weekDe laatste filmvertoning in Haarlem is vanavond om 22:10 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl