compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Sean Penn

Sean Penn

Sean Penn: films, nieuws

 

Biografie van Sean Penn

Alana Haim en Sean Penn in Licorice Pizza
Alana Haim en Sean Penn in Licorice Pizza
Sean Penn is sinds 1981 actief als acteur. Hij speelde toen zijn eerste rol in Taps. Hij werd vier maal genomineerd voor een Oscar voor onder meer I Am Sam, Sweet and Lowdown en Dead Man Walking. Zijn rol in Clint Eastwood's Mystic River werd bekroond met een Oscar en een Golden Globe.

Als acteur ontwikkelde Penn een herkenbare stijl, waarbij hij voornamelijk humorloze, onsympatieke en tamelijk nerveuze personages speelt (bijvoorbeeld in The Game en The Assassination of Richard Nixon).

In 1991 nam Penn voor de eerste keer plaats achter de camera en regiseerde hij The Indian Runner, waarvan hij ook het script schreef. Ook als regisseur behaalde hij zijn successen. She's So Lovely werd genomineerd voor een Gouden Palm en Into the Wild werd zeven maal genomineerd door het de Amerikaanse filmcritici.

In 2008 bekleedde Penn de rol van juryvoorzitter op het filmfestival in Cannes.

Sean Penn In het nieuws

Speelweek 13: nu in de bioscoop

25-3-2015 Elke week zet BiosAgenda op woensdag de nieuwste filmreleases voor je op een rij. Deze week hebben we een bont gezelschap van maar liefst negen films. De film van de week is Shaun het schaap: de film.

TV-tip: The Tree of Life, 20:30 op RTL8

9-7-2014 Jack is opgegroeid met twee verschillende wereldbeelden. Zijn moeder brengt hem groot met veel liefde en wil hem beschermen tegen de buitenwereld. Met onder andere Sean Penn.

Deze week in première: speelweek 2

9-1-2013 Vorige week was het nog rustig met nieuwe bioscoopfilms. Deze week komen er deze week veel en goede films uit. Het zijn er maar liefst acht. De film van de week is Les Misérables.

Sean Penn en Frances McDormand in This Must Be The Place

Deze week in première: speelweek 17

25-4-2012 Echt lekker weer wil het maar niet worden. Gelukkig is er genoeg in de bioscoop te beleven. Deze week komen er maar liefst elf films uit! Vier daarvan zijn al vanaf de woensdag te zien.

Slumdog Millionaire grote winnaar Oscars

Weinig verassingen bij Academy Awards

23-2-2009 Gisterenavond wist Slumdog Millionaire acht van de tien Oscarnominaties te verzilveren, waaronder die voor beste film, beste script (adapted) en beste regie. De onderscheidingen zijn de kroon op een lange lijst filmprijzen.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Sean Penn Feiten

Sean Penn in The Gunman
acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 17-10-1960
Sean Penn werd bekend als acteur, maar regisseerde ook een aantal films. Hij won eenmaal een Oscar voor zijn rol in Mystic River.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

75 films in Rotterdam deze week

75 films in Rotterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Rotterdam is vanavond om 22:15 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl