compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 13-1 t/m 19-1
Film van de week!
MENU

The Professor and the Madman

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van The Professor and the Madman

Mel Gibson (James Murray)

Mel Gibson (James Murray)

Delen op facebook
The Professor and the Madman
Nederlandse première: 11-7-2019
Ierland, 2018, 125 min,

Groot-Brittanië, 1857. Tijdens het samenstellen van de eerste editie van The Oxford English Dictionary krijgt professor James Murray 10.000 bijdragen van een patiënt uit het gekkenhuis voor criminelen. Wanneer de behandelmethodes voor deze patient plots intensifiëren probeert Murray hem in veiligheid te brengen voor hij zijn verstand verliest.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIX

The Professor and the Madman trailer en bijzonderheden

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en verscheen in boekvorm als The Surgeon of Crowthorne in 1998 geschreven door Simon Winchester, later in de VS en Canada uitgebracht als The Professor and the Madman.
Dit is de eerste film waarin zowel Mel Gibson als Sean Penn speelt.

Trailer van The Professor and the MadmanBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Professor and the Madmanhttps://i1.ytimg.com/vi/6sDeph9cUkk/hqdefault.jpg2019-05-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regiedebuut van de Iraanse Farhad Safinia, die eerder het scenario schreef voor Apocalypto (2006), samen met Mel Gibson. Die film en The Passion of the Christ (2004) samen met pikante uitspraken maakten Mel Gibson als een beetje een persona non grata in Hollywood. Sean Penn opa ijn beurt staat ook wegens uitspraken en keuze voor maatschappij-kritische rollen niet te boek als favoriet in Hollywood.

The Professor and the Madman - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Professor and the Madman in de bioscoop

Wil je The Professor and the Madman zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Tijdens het samenstellen van het beroemde woordenboek The Oxford English Dictionary krijgt professor James Murray duizenden bijdragen van een patiënt uit het gekkenhuis voor criminelen. Boekverfilming met Mel Gibson en Sean Penn.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

The Professor and the Madman is een Amerikaans-Ierse drama-film, gebaseerd op het boek The Surgeon of Crowthorne van Simon Winchester met in de hoofdrol Golden Globe-winnaar Mel Gibson.

The Professor and the Madman is een Amerikaans-Ierse drama-film, gebaseerd op het boek The Surgeon of Crowthorne van Simon Winchester met in de hoofdrol Golden Globe-winnaar Mel Gibson.
?1875. Het maken van de Oxford English Dictionary is één van de meest ambitieuze projecten ooit. Tijdens het verzamelen van de definities krijgt Professor James Murray hulp uit onverwachte hoek. Dr. William Minor levert de betekenissen van maar liefst 10.000 woorden aan. De toezichthoudende commissie wil William een credit geven voor zijn werk, tot een opmerkelijke waarheid aan het licht komt; de oorlogsveteraan blijkt patiënt in een kliniek voor gestoorde criminelen.

Productiemaatschappij: 22h22, Fastnet Films, Icon Entertainment International

Cast & Regisseur

Sean Penn

Dr. William Chester Minor
Mel Gibson

James Murray
Natalie Dormer

Eliza Merrett
Ioan Gruffudd

Henry Bradley
Jennifer Ehle

Ada Murray