compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ioan Gruffudd

Ioan Gruffudd

Ioan Gruffudd: films

 

Biografie van Ioan Gruffudd

Ioan Gruffudd werd in 1973 in Wales geboren. Hij was een zeer muzikale jongeman, maar koos al snel voor acteren en speelde zijn eerste rol in de televisiefilm 'Austin' in 1986. Vervolgens speelde hij van 1987 tot 1994 in de soap opera 'People of the Valley'. Op zijn achttiende vertrok hij naar Londen voor een studie aan de Royal Academy of Dramatic Art. Hij kreeg de hoofdrol in de televisieremake van 'Poldark' (1996) en speelde in 1997 de minnaar van Oscar Wilde in Wilde.

In hetzelfde jaar speelde hij zijn eerste internationale rol als vijfde officier Harold Lowe in de blockbuster Titanic. Van 1998 tot 2003 was hij te zien als Horatio Hornblower in 'Hornblower', de televisieproductie van de romans van C.S. Forester. Hij speelde ook de rol van Pip in de BBC productie van Charles Dickens 'Great Expectations' (1999).

In de jaren daaropvolgend was hij in verscheidene grote films te zien, waaronder Black Hawk Down (2001) en "King Arthur" (2004). In 2005 verscheen hij als Mister Fantastic in Fantastic Four en twee jaar later in het vervolg Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer(2007) In datzelfde jaar werd hij gecast als slavernijbestrijder William Wilberforce in het historische drama Amazing Grace.

Trivia over Ioan Gruffudd

Ioan Gruffudd woont sinds 2005 met actrice Alice Evans in Los Angeles.

Zijn ouders waren leraar en zijn grootouders runden een lokaal amateur drama bedrijf.

Op zijn dertiende was Gruffudd al een zeer goede zanger en hoboïst.
Laatste filmnieuws

Ioan Gruffudd Feiten

acteur
Geboren 6-10-1973
Ioan Gruffudd is een acteur uit Wales. Hij werd bekend door zijn rol als officier in Titanic en als Horatio Hornblower in de televisieserie 'Hornblower'.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

72 films in Eindhoven deze week

72 films in Eindhoven deze weekDe laatste filmvertoning in Eindhoven is vanavond om 22:15 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl