compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 30-7 t/m 5-8
Film van de week!
MENU

Dennis Hopper - The Decisive Moments

***00
Waardering: 3/5

The Art of Dennis Hopper

Pitch

Thom Hoffman, zelf ook acteur, regisseur en fotograaf, maakte een filmportret van de veelzijdige en eigenzinnige kunstenaar Dennis Hopper, waarin al diens tot nu toe verborgen kanten aan bod komen.
Delen op facebook
Dennis Hopper - The Decisive Moments
Nederlandse première: 22-4-2004
Nederland, 2003, 70 min,

bijzonderheden

De naam Dennis Hopper zal wel eeuwig verbonden blijven met de Amerikaanse cultfilm Easy Rider uit 1969. Of misschien ook nog met zijn rol als de psychopaat Frank Booth uit David Lynch' film Blue Velvet (1986). Acteur Hopper debuteerde met een bijrolletje in de film die James Dean beroemd zou maken: Rebel Without a Cause (1955).
Dat Hopper ook een bijzonder verdienstelijk fotograaf en beeldend kunstenaar is, is minder bekend. Ruggengraat van de film is een interview met Hopper, aangevuld door collega’s uit het vak, onder wie Wim Wenders en David Lynch, en natuurlijk geïllustreerd met heel veel filmfragmenten. Met een prettige dosis zelfinzicht en ironie blikt de inmiddels 66-jarige kunstenaar terug op de successen en dieptepunten van zijn leven.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Thom Hoffman regisseerde eerder De Domeinen Ditvoorst (1993).

Recensies van Dennis Hopper - The Decisive Moments

Dennis Hopper - The Decisive Moments - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dennis Hopper - The Decisive Moments in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Dennis Hopper - The Decisive Moments zien? Koop of huur de film hier:Thom Hoffman maakte een filmportret van de veelzijdige en eigenzinnige kunstenaar Dennis Hopper.Meer films online, op DVD / BR


Amazon Prime Video

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: ID & DTV

Cast & Regisseur

Sean Penn

Zichzelf
David Lynch

Zichzelf
Bruce Conner

Zichzelf
Thom Hoffman

Regisseur
Dennis Hopper - The Decisive Moments poster