compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Thom Hoffman

Thom Hoffman

Thom Hoffman: films, nieuws

 

Biografie van Thom Hoffman

Thom Hoffman is bekend door zijn rollen in Naar de Klote, Russen en Soul Assassin.

Hij speelt vaak de rol van gestoorde, vreemde karakters, zoals in De Witte Waan (1984), Zoeken naar Eileen (1987) en De Avonden (1989).

Hoffman maakte zijn debuut in de filmwereld met Luger (1982), die geregisseerd werd door Theo van Gogh. Hij speelde in meer dan twintig films en tv-series, maar wist nog niet internationaal door te breken. Hij noemt zichzelf dan ook meer een een hard werkende man dan een talentvolle acteur. In 2006 speelde Hoffman dan toch een grote rol in de bejubelde film Zwartboek.

Naast het acteren voor film en tv houdt Thom Hoffman zich bezig met fotografie, regisseren en maakt hij documentaires. In het seizoen 2004-2005 speelde hij een rol in het toneelstuk 'Max Havelaar'.

In het seizoen 2006-2007 was Thom te zien als Professor Higgins in de musical 'My Fair Lady'. Vanaf november 2009 speelt hij de rol van Billy Flynn in de musical 'Chicago'.

Thom Hoffman In het nieuws

Thom Hoffman toegevoegd aan cast Emperor

23-9-2014 De internationale speelfilm Emperor heeft nu, naast Rutger Hauer, ook de Nederlander Thom Hoffman in de cast. Emperor speelt zich af in de middeleeuwen en word geregisseerd door Lee Tamahori. Adrien Brody zal de hoofdrol vervullen.

Start filmopnames Kom niet aan mijn kinderen

Verfilming van waargebeurd verhaal

3-7-2009 Maandag 6 juli starten de opnames van Kom niet aan mijn kinderen, een telefilm van Ron Termaat met hoofdrollen voor Karina Smulders, Cahit Ölmez en Thom Hoffman.

Laatste filmnieuws

Thom Hoffman Feiten

Thom Hoffman© (c) Arjo Frank
acteur, regisseur, stemacteur
Geboren 3-3-1957
Naast het acteren houdt Thom zich ook bezig met fotografie, regisseren en maakt hij documentaires. Hij speelde in de musical 'My Fair Lady' en zal vanaf eind 2009 te zien zijn in 'Chicago'.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

97 films in Amsterdam deze week

97 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 224 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl